"Polonezii au eliminat pensiile speciale pentru toți cei care au servit regimul criminal comunist". Hilde Brandl cere coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să adopte o lege similară


"Polonezii au eliminat pensiile speciale pentru toți cei care au servit regimul criminal comunist". Hilde Brandl cere coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să adopte o lege similară

Președinta Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul PNL București, Hilde Brandl, a subliniat într-o postare pe Facebook că actuala coaliție de la putere are datoria, nu doar din punct de vedere economic, ci și moral, de a aplica modelul polonez în ceea ce privește eliminarea pensiilor speciale pentru toți cei care au servit regimul criminal comunist. 

"În ședința de coaliție s-a discutat din nou despre desființarea pensiilor speciale.  

Pe această temă există un consens uriașe în societate. Votanții tuturor partidelor parlamentare, fie că discutăm de PNL; USR, UDMR sau chiar PSD și AUR susțin desființarea acestor pensii.

Este obligatoriu să identificăm cât mai rapid o soluție constituțională, cu toate că cel mai probabil pensiile speciale ale magistraților nu vor trece niciodată de Curtea Constituțională. Dar tot rămân multe de eliminat!  

Dintre toate pensiile speciale, cel mai mult continuă să mă deranjeze cele pe care le primesc foștii angajați ai securității comuniste și angajații MAI care au lucrat în lagărele de exterminare și în pușcăriile care erau pline de deținuți politici.  

Aici nu trebuie să inventăm nimic, trebuie doar să dăm copy-paste (nicio legătură cu Victor Ponta) la legea votată de dreapta poloneză. Polonezii au eliminat pensiile speciale pentru toți cei care au servit regimul criminal comunist. Trebuie să facem la fel, nu doar din considerente economice ci în primul rând din considerente morale!

Nimeni nu și-ar fi putut închipui după 1945 că Germania ar putea plăti pensii speciale celor care au lucrat în sistemul represiv nazist. Cu toate acestea, astăzi românii plătesc pensii speciale celor care au lucrat în sistemul represiv comunist", a transmis Hilde Brandl. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.