Culmea umilinței: nici pe putinista Renate Weber n-a reușit s-o dea jos această coaliție a neputinței!


Culmea umilinței: nici pe putinista Renate Weber n-a reușit s-o dea jos această coaliție a neputinței!

Deci: Raed Arafat e neschimbat. 

La Consiliul Legislativ, Florin Iordache își încasează liniștit salariul. 

Gașca lui Dorneanu se lăfăie la CCR. 

La ANAF, Departamentul pentru Culte sau Compania Națională de Investiții tronează oamenii puși în post de Dragnea

Dar nici măcar pe Renate Weber nu e în stare s-o radă această coaliție de oi în blăniță de lup? 

Doamna Weber întruchipează tot ceea ce era mai otrăvit în regimul Ciumei Roșii. S-a folosit de poziția ei publică pentru a apăra infractorii, pe cei mai nerușinați hoți. Românii mureau cu zile în spitalele de stat, ea îi apăra pe cei care prăduiau spitalele. A atacat parteneriatul strategic al României cu Statele Unite folosind exact argumentele propagandei lui Putin. A susținut activ distrugerea, de către Ciuma Roșie, a statului e drept și demolarea DNA-ului.

Cu greu, prin primăvară, coaliția majoritară s-a urnit și a demis-o, prin vot în Parlament. Nu știu cum a reușit, dar Curtea Constituțională a decis că procedurile din Legislativ au fost viciate și demiterea a fost neconstituțională. Pornind de la premisa că gașca Dorneanu de la CCR a acționat cu rea-credință, tot se găsea o soluție: se lua motivarea CCR, se constata care sunt obiecțiile și se relua procedura, evitând criticile CCR. Era simplu. Nu au făcut asta. Weber e neschimbată, este Avocat al Poporului.

Este ridicol. Înțeleg că în ministere le râd în nas funcționarii pesedizați: au priceput că oamenii acestui guvern sunt prea lași și prea incompetenți să găsească soluții să-i dea afară. În loc să epureze aparatul de stat de pile și incompetenți, demnitarii PNL/ USRPLUS/ UDMR îi mituiesc, inventând noi sporuri pentru subordonați. 

Deocamdată, doamna Weber stă cuminte, nu face scandal, nu se folosește de cea mai mare putere pe care o are: poate ataca, la CCR, ordonanțele e urgență. O să-i pocnească pe cei de la guvernare când le va fi mai greu, când o să-i doară mai tare. 

Eu am mai scris: nici Emil Constantinescu n-a fost așa e fricos! I-a epurat pe pesediști de peste tot unde i-a găsit, era plină presa din 1997 de văicărelile celor dați afară din aparatul de stat. Nu poți face reformă când aparatul birocratic din subordine este plin de pile incompetente, care te sabotează. 

Însă această guvernare n-are nici un om curajos, cu mintea limpede, care să ia decizii ferme. Eșecul de a o concedia pe Renate Weber – care, oricum, are pensie specială, de la Parlamentul European, deci nu va rămâne pe drumuri... – este un simbol, un simbol al eșecului unei guvernări prea fricoase. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.