DOCUMENT Problema gunoaielor din S1. Clotilde Armand își proclamă marea victorie: "S-a semnat protocolul! Fără frecvențe fictive!"


DOCUMENT Problema gunoaielor din S1. Clotilde Armand își proclamă marea victorie: "S-a semnat protocolul! Fără frecvențe fictive!"

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, vineri seară, că a fost semnat protocolul cu Romprest, fiind eliminate la solicitarea Primăriei "frecvențele fictive". Astfel, Armand a precizat că va plăti către Romprest pentru serviciile de salubrizare suma de 49 de milioane de lei aferentă lunilor iunie, iulie, august, septembrie și octombrie. 

"În urmă cu câteva minute s-a semnat protocolul Primăriei Sectorului 1 cu Compania Romprest. Operatorul de salubritate a acceptat toate condițiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni. Fără frecvențe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvențele inexistente, banii economisiți se vor duce în investiții. 

Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit și votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu.

În spiritul transparenței vă atașez protocolul", a scris Armand pe Facebook. 

Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, o acuzase pe Clotilde Armand că jignește inteligența cetățenilor, întrucât nu au scăzut prețurile aferente serviciilor oferite de Romprest, ci doar a fost redusă frecvența cu care se ridică gunoiul. (mai multe detalii AICI)

De asemenea, fostul candidat pentru funcția de edil al Sectorului 1 din partea PMP, Ioana Constantin, a lansat o acuzație la adresa primarului Clotilde Armand, spunând că aceasta nu a redus tarifele plătite către Romprest, ci curățenia zonei pe care o administrează. Reducerea cu 45% a frecvențelor cu care se oferă serviciile de salubrizare e clar ca afectează curățenia, a mai precizat Ioana Constantin într-un comentariu pe Facebook, atașând un document care prezintă defalcat modul în care se reduce frecvența. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.