Chiar dacă retragerea din Afganistan e anevoioasă, există și succese notabile: cazul Poloniei și al unei asociații creștine americane


  • ACP
  • Aug 24, 2021 20:45
  • 1681
Chiar dacă retragerea din Afganistan e anevoioasă, există și succese notabile: cazul Poloniei și al unei asociații creștine americane

În timp ce retragerea civililor occidentali și a afganilor care au lucrat pentru armatele, instituțiile și firmele alianței occidentale prezente în Afganistan decurge în general anevoios din cauza haosului instalat după ce talibanii au reușit să ocupe țara neașteptat de repede, intrând în Kabul pe 15 august, sunt și situații în care extragerea civililor decurge exemplar. 

Astfel, în timp ce autoritățile române se plângeau că nu au putut extrage decât o persoană din Afganistan, în avionul de transport trimis acolo, Polonia primea mulțumiri din partea Fondului Monetar International pentru protejarea și evacuarea cu avioanele poloneze a personalului instituției financiare internaționale. (sursa: AICI)

Până în prezent Polonia a extras peste 500 de civili din Afganistan, iar ministrul Apărării Mariusz Błaszczak (foto 1), a anunțat azi că militarii polonezi vor rămâne alături de militarii americani atât cât va fi nevoie, pentru a ajuta la protecția și evacuarea civililor, dar și alte misiuni stabilite de comandamentul aliat. (sursa: AICI)

Pe lângă exemplul Poloniei, alt exemplu de menționat, din alt registru, dar cu atât mai meritoriu, este cel al realizatorului radio conservator Glenn Beck (foto 3), care a înființat un fond pentru salvarea creștinilor din Afganistan, fond în care a reușit să adune, din donații, 28 de milioane dolari în 4 zile. Astăzi, cu ajutorul banilor strânși în Nazarene Fund a putut fi încărcat al doilea avion cu creștini afgani, în timp ce s-a raportat că talibanii caută deja creștinii din casă în casă. (sursa: AICI)

Imagini de la Operațiunea Nazarene de astăzi:

Nazarene Fund are obiectivul salvării a 5000 de creștini afgani, operațiune care nu este o premieră pentru conservatorul Glenn Beck, care a inițiat de asemenea salvarea mai multor creștini din Irak, din calea bandelor Statului Islamic, în 2015.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.