Căderea Kabulului și renașterea Califatului. Imagini ce amintesc de retragerea din Vietnam


Căderea Kabulului și renașterea Califatului. Imagini ce amintesc de retragerea din Vietnam

NATO/SUA se retrage din Afghanistan după 20 ani de război anti-terorist, timp în care s-au luptat cu Al-Qaeda și au decapitat-o cu eliminarea lui Bin Laden, cu Emiratul Islamic al Afghanistanului/talibanii și au încercat construcția unui stat democratic funcțional într-un stat fracturat între regiuni tribale.

Vedem imaginile cu elicopterul care decoleaza de pe ambasada SUA și ne aducem aminte de căderea Saigonului și încheierea Razboiului din Vietnam.

Talibanii vor prelua puterea în Afghanistan, mai mult ca sigur va fi instaurată Sharia / legea islamică sunnită și vom asista la renașterea Califatului sunnit, după 100 de ani de la abdicarea ultimului sultan din Istanbul. Astfel, vom revedea o teocrație sunnită.

În acelasi timp, prietenii de ieri vor fi inamicii de mâine, anume Iranul, China și Rusia, iar aceste state nu vor mai dormi confortabil, în special regiunea Xinjiang, oricat appeasement face acum Beijingul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.