Dosarul 10 august este îngropat fiindcă Iohannis și ai lui au căzut la pace cu bătăușii lui Dragnea!


Dosarul 10 august este îngropat fiindcă Iohannis și ai lui au căzut la pace cu bătăușii lui Dragnea!

Să nu ne mai prefacem că nu pricepem de ce dosarul Jandarmeriadei este blocat, iar brutele care au bătut oameni nevinovați sau care au gazat copii nu sunt aduse în fața judecătorilor. 

În 2018, sute de mii de oameni onești au ieșit în stradă pentru democrație și libertate, împotriva Ciumei Roșii. Urmare a efortului lor, a luptei lor, Iohannis a fost reales președinte, iar PNL a ajuns la putere. Însă, când au terminat-o cu Ciuma Roșie și, așa cum spun românii, s-au văzut cu sacii în căruță, Iohannis, PNL și USR au întors foaia. De UDMR nu spun nimic, ăia oricum erau o anexă a Ciumei Roșii. 

La putere fiind, Iohannis și PNL-ul au nevoie de protecția jandarmilor – la cât de prost merge guvernarea, niciodată nu știi când se înfurie poporul și vine să te ia pe sus. Așa că au căzut la pace cu cei care până ieri băteau cetățeni nevinovați la ordinele lui Dragnea. 

Cum au procedat? În primul rând,  la conducerea Internelor au ajuns niște cârpe incompetente, Vela și Bode, niște inși care nu au avut curajul ca măcar să-i sancționeze disciplinar pe jandarmii bătăuși, darmite să facă o anchetă solidă asupra intervenției din 10 august.

În al doilea rând, în 2020, Iohannis și ministrul PNL al Justiției au plasat la șefia DIICOT un personaj dubios și compromis: la momentul numirii ei în fruntea acestei instituții, soțul doamnei Georgiana Hosu era trimis în judecată de DNA. Doamna Hosu a desemnat un procuror pensionabil să se ocupe de dosarul 10 august 2018. Procurorul i-a salvat pe jandarmi și apoi s-a pensionat. După care s-a pensionat și doamna Hosu, la doar 43 de ani. Pe scurt: dosarul a fost făcut praf de DIICOT, iar apoi cei responsabili s-au retras să-și ia pensiile speciale. 

Acum, înțeleg că dosarul e prins undeva prin mlaștini procedurale. Cert este că vom comemora brutalitățile din 10 august 2018 fără să vedem măcar un jandarm adus în fața judecătorilor. Cei care au atacat jandarmi în acea zi sunt deja condamnați. Foarte bine, dar asta arată clar dublul standard al Justiției române. Un standard moștenit din comunism: Justița e extrem de dură cu persoanele private care intră în conflict cu statul, dar foarte înțelegătoare cu abuzul statului împotriva cetățenilor. 

Articolul 16 din Constituția României spune clar: 

“(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege“!

Vorbe goale! Constituția este o fițuică fără valoare câtă vreme ea este interpretată de inși precum Valer Dorneanu și de magistrații pesedizați, care acționează la comandă politică. 

Când a scris această Constituție, Iliescu a pus în practică o lecție predată de Stalin, în anii `30: pe hârtie, legea fundamentală e un act democratic, care garantează drepturi și libertăți. În realitate însă, cei care aplică prevederile Constituției sunt oamenii puterii, așa că prevederile ei rămân vorbe goale. 

Așa se face că nici azi n-au răspuns Iliescu și ai lui pentru crimele din 13-15 iunie 1990. Sunt deasupra legii! Așa scapă marii corupți de pedeapsă. Nici brutele din 10 august, nici cei care i-au condus din umbră – Satana de Teleorman și lacheii săi – nu vor fi judecați câtă vreme Ciuma Roșie și useliștii lui Iohannis controlează sistemul. 

Care-i soluția? Eu sunt optimist și sunt convins că o vom găsi. În Basarabia, cine s-ar fi așteptat să avem o guvernare pro-europeană și anti-corupție care să aibă în spate un vot atât de zdrobitor? Deci, va veni și ziua noastră, fiindcă atâta nedreptate nu mai poate fi îndurată!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.