"Nu-l alegem pe Florin Cîțu pentru poziția de Patriarh! Nu a furat, ci a băut o bere!". Rareș Bogdan, reacție în urma dezvăluirii conform căreia premierul a fost condamnat în SUA la 2 zile de închisoare


"Nu-l alegem pe Florin Cîțu pentru poziția de Patriarh! Nu a furat, ci a băut o bere!". Rareș Bogdan, reacție în urma dezvăluirii conform căreia premierul a fost condamnat în SUA la 2 zile de închisoare

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a luat apărarea lui Florin Cîțu, într-o intervenție la Antena 3, în cazul condamnării la 2 zile de închisoare pe care premierul a ispășit-o în SUA în urmă cu 20 de ani pentru că s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Printre altele, Rareș Bogdan le-a transmis celor din PSD că Florin Cîțu nu a fost condamnat pentru furt, ci pentru că "a băut o bere". Mai mult decât atât, europarlamentarul a precizat că Florin Cîțu nu va fi ales pentru poziția de Patriarh, care ar impune o conduită morală impecabilă, ci pentru funcția de președinte al PNL. 

"Când eram copil aveam calitatea de a merge la olimpiadă, dar în același timp calitatea de a mă bate în curtea școlii. S-ar putea ca la un moment dat când voi candida și eu la o poziție importantă, mult mai importantă decât cea de europarlamentar, să mă trezesc că apare că o plângere sau o situație în care am fost pedepsit de diriginte sau de directorul școlii. În urmă cu 20 de ani Florin a fost un tânăr student care a consumat alcool la volan într-o Americă unde am fost de câteva ori și dacă ai sticla în mână și nu o iei într-o pungă deja este o mare problemă. Deci toate chestiunile de genul acesta mi se par puțin expirate și mi se pare că cineva vrea neapărat să împingă această campanie internă spre un război total. Noi am avut războaie dure, am avut războaie cu PSD, cu Liviu Dragnea, și nu au apărut astfel de chestiuni. Avea dreptate Florin. Repet, mă aștept ca la un moment dat inclusiv eu să fiu acuzat că am fost un bătăuș în copilărie și chiar la grădiniță. Florin Cîțu nu e ales de noi pentru a fi starețul Mănăstirii Plumbuita, nu e nici vreun sfânt, nu-l alegem nici pentru poziția de Patriarh. Este un om ca toți oamenii, cu greșeli pe care le-a făcut în tinerețe cum a făcut atât de multă lume greșeli. Vreau să știu câți români nu au făcut greșeli în această lume, câți dintre românii minunați nu au încălcat niciun fel de lege niciodată, mai ales când erau foarte tineri. Să știți că cei care vor să-l împingă într-o situație nedorită s-ar putea să obțină efectul pe care l-a avut dezvăluirea din campanie apărută înainte cu 3 săptămâni la prima candidatură a lui George Bush. Și atunci a apărut o condamnare pentru 3-4 zile tot pentru alcool, în SUA. Știți ce a însemnat asta? A însemnat câștigarea alegerilor de către George Bush. Pe mine m-a interesat ca Florin Cîțu să ofere performanță economică, financiară și managerială. Eu nu mă uit la ce vârstă s-a sărutat Florin Cîțu cu prima femeie, când a fost prima dată în tabără sau dacă atunci când era student în SUA s-a dus în vreun bar sau a băut o bere și s-a urcat la volan. Nu pentru asta l-am ales noi premier, nu pentru asta îl vom alege președintele partidului. Chiar aș spune că în sfârșit a devenit om. Avea o istorie pe care o știau puțini. Și eu am greșit de-a lungul vieții. Mi s-a părut ridicol că au început să arate cu degetul oameni din PSD. Oameni buni, omul ăsta nu a furat, ci a băut o bere! Dacă cei din PSD cred că așa vor câștiga puncte le spun că nu vor câștiga niciun punct", a zis liderul liberal. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.