Sentința dată de judecătorii greci: infractorul Săvulescu este liber, fiind dispusă măsura controlului judiciar. Hotărârea-cheie ce urmează a fi luată de autoritățile din Grecia


Sentința dată de judecătorii greci: infractorul Săvulescu este liber, fiind dispusă măsura controlului judiciar. Hotărârea-cheie ce urmează a fi luată de autoritățile din Grecia

Infractorul Dragoș Săvulescu a fost eliberat de judecătorii greci, fiind pus sub control judiciar. Astfel, Săvulescu nu va putea părăsi insula grecească Mykonos. Pe de altă parte, magistrații din Grecia nu au luat încă o decizie privind condamnarea pe care o vor lua în considerare în cazul lui Săvulescu, conform surselor citate de Antena 3. 

Dragoş Săvulescu fusese condamnat la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral, alături de alţi 30 de inculpaţi. Acesta a fost acuzat de procurori că a făcut parte din grupul infracţional organizat care ar fi reuşit să prejudicieze statul cu 114 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia. Procurorii au stabilit că Emil Dragoş Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea  şi Georgică Giurgiucanu au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro. Prin intermediul societăţii "Holiday Club Neptun" SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă - Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Ulterior, Săvulescu a fugit în Italia. Pe 15 septembrie 2020, Curtea de Apel din Napoli a refuzat predarea lui Dragoș Săvulescu autorităților române, pentru ca pe 13 octombrie 2020 să dispună scăderea pedepsei la la 2 ani și 6 luni, devenind astfel cu suspendare.

Într-un final, Dragoș Săvulescu a fost prins în insula grecească Mykonos după ce iubita lui, Angela Martini, a postat fotografii pe Instagram cu el. Astăzi, Săvulescu a fost pus sub control judiciar și devine de interes ce condamnare va fi luată în calcul de către magistrații din Grecia și, de altfel, ce demersuri a făcut ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru ca infractorul să fie adus în țară. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.