Să ne rugăm pentru sănătatea și recuperarea cât mai grabnică a domnului Octav Bjoza, președintele AFDPR. Un mare și de neînlocuit român


Să ne rugăm pentru sănătatea și recuperarea cât mai grabnică a domnului Octav Bjoza, președintele AFDPR. Un mare și de neînlocuit român

În urma unui nefericit atac cerebral, survenit în seara zilei de 2 august 2021, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), Domnul Octav Bjoza, zace acum pe un pat al Spitalului Universitar din București, viața sa depinzând de rezistența și lupta propriului organism, de priceperea medicilor, de rugăciunile noastre și, nu în ultimul rând, de Voința Divină. 

Trecut prin chinurile anchetelor Securității, condamnat și trimis ani buni prin temnițe și lagăre de muncă forțată, după cum îl cunosc eu, acest om cu suflet mare, de o demnitate și un caracter aparte, perseverent în învingerea obstacolelor, un adevărat reper moral și de conduită într-o Românie tot mai bolnavă, trebuie și de această dată să iasă biruitor pentru a putea rămâne și pe mai departe alături de semenii care îl cunosc și îl respectă. 

Să ne rugăm pentru sănătatea și recuperarea cât mai grabnică a acestui mare și de neînlocuit român. Dragă domnule Octav, trebuie să-mi rămâneți alături deoarece, împreună, mai avem încă mult de „săpat”. 

Suntem foarte mulți cei care vă suntem alături, deși autoritățile statului nostru, în nemernicia lor, au reușit, nu demult, să vă mai batjocorească încă o dată, lovind astfel în cei care au suferit și s-au jertfit în timpul regimului comunist, terfelind în acest fel însăși memoria martirilor neamului românesc. Iar acest lucru nu se poate uita. 

Doamne, ajută!

* Ilustrez aceste cuvinte cu o imagine surprinsă în Cimitirul deținuților politici din Periprava, județul Tulcea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.