California se pregătește să ofere gratuit produse de igienă menstruală fetelor, băieților și celorlalte genuri care, conform judecății stângii americane, ar mai avea nevoie


  • ACP
  • Aug 4, 2021 13:23
  • 1790
California se pregătește să ofere gratuit produse de igienă menstruală fetelor, băieților și celorlalte genuri care, conform judecății stângii americane, ar mai avea nevoie

Parlamentul din California are de votat un proiect de lege depus în luna iulie, care ar rezolva problema „echității menstruale” și a „incluziunii menstruale” în bogatul stat american. 

Proiectul de lege 367 - cunoscut și sub denumirea de „Legea Menstruală pentru Toți” - ar impune ca toate sediile autorităților municipale ori de stat, școlile publice de la clasa a șasea până la a 12-a, campusurile colegiilor comunitare și universitățile de stat să furnizeze gratis produse de igienă menstruală. Legislația propusă afirmă că statul California dorește „promovarea echității de gen, nu numai pentru femei și fete, ci și pentru bărbații transgender, persoanele non-binare și neconforme cu sexul care poate avea menstruație”

Cristina Garcia (foto 1), autoarea proiectului de lege, spune că aceasta ar impune ca toate școlile publice „să aprovizioneze toaletele școlii cu o cantitate adecvată de produse menstruale gratuite la începutul anului școlar 2022-23”, aici fiind incluse toate toaletele pentru fete și toate genurile, dar și „cel puțin o toaletă pentru bărbați”. 

Legea este motivată de faptul că în California „se experimentează inegalități rezultate din lipsă de acces la produsele menstruale”, ceea ce e absolut inacceptabil pentru stânga politică americană, mai ales când e vorba de bărbații care au menstruație.  

E adevărat că sunt deja mai multe state americane care impun școlilor publice să ofere gratuit produse de igienă menstruală, printre care se numără deja și California, numai că „Legea Menstruală pentru Toți” ar include pentru prima oară colegiile și universitățile. California și Illinois au decis să ofere gratuit astfel de produse în școlile publice încă din 2018, an în care a adoptat această măsură și New York, după care a urmat în 2019 și New Hampshire, în timp ce statul Georgia a decis o chestiune similară prin introducerea cheltuielii pentru produsele gratuite de igienă menstruală în buget, implementând măsura fără să modifice legislația. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.