Simion, acuzat de un lider AD că a furat inițiativa privind interzicerea propagandei LGBTQI în școli: "AUR a anunțat că va depune un proiect fără să aibă nimic pregătit"


Simion, acuzat de un lider AD că a furat inițiativa privind interzicerea propagandei LGBTQI în școli: "AUR a anunțat că va depune un proiect fără să aibă nimic pregătit"

AUR a anunțat marți, 27 iulie, că inițiază demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze propaganda în rândul minorilor privind homosexualitatea și schimbarea de sex. 

"Peste 98% dintre membrii şi simpatizanţii noştri susţin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislaţii, menite să apere copiii din grădiniţe şi şcoli. Prin acest demers suntem consecvenţi cu poziţiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări şi cu ceilalţi parteneri conservatori din Europa", a declarat co-preşedintele AUR George Simion.

Însă, vicepreședintele Alternativa Dreaptă, Alexandru Radu, a acuzat AUR că a furat și și-a asumat inițiativa care fusese demarată în urmă cu câteva zile de formațiunea politică din care face parte. Mai mult decât atât, Alexandru Radu a reliefat că AUR nu a pregătit încă niciun proiect de lege, în timp ce Alternativa Dreaptă l-a elaborat deja și strânge în prezent semnături pentru a-l depune în Parlament. 

"În România nu mai poți lua o palmă de George Simion.

Văzând că Alternativa Dreaptă a lansat în dezbatere publică un proiect de lege pentru protejarea copiilor în fața propagandei neomarxiste, George Simion, acest Vadim luat de pe Wish, a hotărât să se amestece și el în peisaj pentru că nu putea să rateze ocazia de a se erija în mare conservator.

Astfel, cu toate că AD a demarat încă de vineri, 23.07.2021, strângerea de semnături pentru depunerea proiectului legislativ în Parlamentul României, liderii AUR au anunțat că vor depune și ei un proiect fără să aibă nimic pregătit, bazându-se pe faptul că presa va merge după fenta lor.

Noi știm bine cum poate să bagatelizeze AUR orice demers politic sau civic prin simpla lor prezență. AUR reprezintă singurul partid politic care și-a respins singurul lor proiect legislativ, de modificare a legii finanțării partidelor politice (bineînțeles, furat de la AD).

Măi băieți, cât mai puteți să vă atârnați de proiectele altora?

Haideți AICI cu o semnătură, vă rog!", a scris Alexandru Radu pe Facebook. 

Comunicatul AD din data de 23 iulie: "Statul are obligația constituțională de a elabora norme care stau la baza unei legislații și a unui sistem instituțional care garantează protecția necesară dezvoltării fizice, sufletești și morale a copiilor, precum și păstrarea identității sexuale, dobândite prin naștere.  

Astfel, Alternativa Dreaptă a inițiat un proiect de modificare a legii nr.196 din 13 mai 2003, privind prevenirea şi combaterea pornografiei, care prevede interzicerea punerii la dispoziția persoanelor cu vârsta sub 18 ani, a oricărei forme de reclamă, a oricărui tip de conținut media sau a oricăror alte forme de expunere, care prezintă sexualitatea ca pe un scop în sine, care promovează sau susține o abatere de la identitatea de gen dobândită prin naștere, schimbarea sexului, homosexualitatea, fluiditatea de gen sau orice altă formă de promovare a vreunei perversități polimorfe și deviație de la natural.  

Proiectul nostru legislativ, în acord cu prevederile Constituției României, este propus în interesul unei dezvoltări fizice și morale sănătoase a copiilor noștri, definind aria acelor conținuturi cu privire la care se impune a se asigura că minorii nu au acces, indiferent de suportul media aferent: platforme, publicații, evenimente, curriculae ori alte acțiuni de speță.

Începând de luni 26.07.2021 vom iniția strângerea celor 100.000 semnături necesare pentru depunerea proiectului legislativ în Parlamentul României".

Comunicatul AD privind campania de strângere de semnături: "Semnează AICI pentru Legea educației morale!

Propunerea noastră are în vedere introducerea unor norme care să prevină și să interzică derularea unor programe școlare dedicate minorilor, pe teme de educație sexuală de tip studii de gen, care pot afecta grav starea emoțională și afectivă a copiilor și pot denatura percepția obiectivă, naturală și morală a realității.  

Expunerea de motive poate fi accesată AICI!

Proiectul de lege poate fi accesat AICI!

Dacă ești de acord că minorii nu trebuie expuși la acest tip de propagandă, contribuie la strângerea celor 100.000 semnături necesare pentru depunerea proiectului legislativ în Parlamentul României".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.