Clotilde Armand a publicat contractul încheiat cu firma Brai-Cata. În schimb, PNL lansează un nou atac la adresa primarului Sectorului 1


Clotilde Armand a publicat contractul încheiat cu firma Brai-Cata. În schimb, PNL lansează un nou atac la adresa primarului Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a publicat marți, 27 iulie, contractul de salubrizare încheiat cu firma Brai-Cata SRL. Instituția a mai subliniat că deși achiziția serviciilor Brai-Cata SRL a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest. (AICI puteți accesa contractul încheiat de Primăria S1 cu firma Brai-Cata SRL)

Redăm comunicatul Primăriei Sectorului 1: "Publicăm contractul încheiat cu S.C. BRAI-CATA S.R.L. pentru activitatea de colectare, transport, depozitare/eliminare deșeuri

În spiritul transparenței care caracterizează Primăria Sectorului 1 și pentru corecta informare a opiniei publice, publicăm pe site-ul www.primariasector1.ro contractul încheiat de Administrația Domniului Public Sector 1 cu firma Brai-Cata SRL. De altfel, acesta se regăsește și pe site-ul ADP Sector 1.

Reamintim faptul că, vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate, cât și coșurile de gunoi stradale.

Menționăm faptul că deși achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.

Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:

- 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;

-  883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.

Totodată, pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat. În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește "întreținere curățenie" pentru a împiedica comparația cu alte Unități Administrativ-Teritoriale  și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:

- 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;

- 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata".

În schimb, PNL Sector 1 posta în urmă cu mai puțin de o oră de la scrierea acestui articol un comunicat în care critica vehement lipsa de transparență a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. 

"De ce nu faceți public contractul cu noul operator de salubritate, doamna primar Clotilde Armand? Aveți ceva de ascuns? Cum rămâne cu transparența?

Consilierii PNL au solicitat în mod repetat primarului să facă public contractul cu Brai - Cata, atribuit direct vineri noaptea. În timpul ședinței de Consiliu, primarul a mințit, trimițându-ne pe SICAP (UNDE NU ESTE PUBLICAT CONTRACTUL), apoi le-a spus că îl vor primi la finalul ședinței. Supriză, ședința s-a terminat, iar primarul nu s-a ținut de promisiune.  

Primarul minte cu nonșalanță. Transparență ZERO la Primăria S1. Dragi locuitori ai sectorului 1, consilierii PNL au votat astăzi mandatarea PNL pentru a solicita în instanță rezilierea contractului de salubritate. Dar, foarte important, DOAR după ce au fost aprobate trei amendamente PNL care au adus proiectul de HCL în legalitate și au clarificat termenii. Acesta și doar acesta este adevărul.

Revenind, doamna primar, vă solicităm publicarea URGENTĂ a contractului. Cetățenii au dreptul să știe pe ce le cheltuiți banii!", a scris PNL Sector 1 pe Facebook. 

Ulterior, într-un răspuns acordat pe Facebook unui cetățean, PNL Sector 1 a transmis că primarul Clotilde Armand a postat contractul încheiat cu Brai-Cata SRL datorită presiunilor făcute de liberali. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.