Cenzură, mai multă cenzură: socialistul Biden îl ceartă pe Zuckerberg că n-a lichidat definitiv libertatea de expresie


Cenzură, mai multă cenzură: socialistul Biden îl ceartă pe Zuckerberg că n-a lichidat definitiv libertatea de expresie

Nu-l plâng pe Zuckerberg, să nu mă înțelegeți greșit. De ani întregi, Facebook și Twitter vânează pur și simplu oamenii de dreapta, le șterg mesajele, le reduc impactul sau pur și simplu le interzic să mai publice pe aceste platforme. În 2020, însuși președintele Statelor Unite a fost cenzurat din motive politice.

Acum, așa cum am mai văzut în istoria stalinismului, gruparea radicală din jurul lui “Sleepy Joe“ Biden îl acuză pe Zuckerberg că e prea moderat, că nu șterge (și) mai multe postări. Tovarășii se canibalizează între ei.

Pentru ca cititorii din România să înțeleagă meciul din SUA trebuie spus că și aici merge prost campania de vaccinare. Biden are nevoie de un țap ispășitor pentru acest eșec, așa că a arătat cu degetul spre Facebook. “Omoară oameni“, a spus Sleepy Joe. În realitate, Zuckerberg cenzurează cât poate: a șters vreo 18 milioane de postări și a blocat definitiv nenumărați utilizatori ai platformelor sociale pe care le controlează.

O remarcă: sunt vaccinat. Consider că a fost o decizie corectă, care-mi va proteja viața. Dar susțin cu toată forța că vaccinarea trebuie să fie voluntară, în nici un caz obligatorie. Susțin dreptul oricărei persoane de a crede și de a spune ce vrea. Libertatea de expresie nu trebuie abrogată în fața crizei medicale. Statul nu deține monopolul adevărurilor științifice, cum ne sugerează socialiștii. Istoria e plină de exemple care ne arată că oamenii de știință s-au înșelat, uneori, profund. Celebrul fizician Albert Einstein este și el pe această listă. Eu am trăit în anii socialismului lui Ceaușescu și îmi amintesc cum promova presa de partid și de stat “alimentația științifică“ – pretextul ca oamenii să moară de foame. 

Nu cred, deci, că cenzura va convinge oamenii să se vaccineze. Este un mit. Nu cred, de fapt, că asta e problema cea mai mare a socialiștilor lui Biden. Problema socialiștilor este că vor să atace dreptul la liberă exprimare, să abroge, de facto, primul amendament la Constituția SUA. Azi, cer cenzură pentru a proteja sănătatea publică. Mâine vor inventa alt pretext. Nu se vor opri. 

Din păcate, la București, prea puțini oameni de dreapta, iubitori de libertate, se uită atent la atacul socialiștilor americani la libertatea de exprimare. Liberalii se lasă conduși de Iohannis, care e mână-n mână cu Facebook pentru a bloca opiniile creștinilor de dreapta. Greșesc cumplit românii când nu-și dau seama de gravitatea a ceea ce se întâmplă acum, eforturile de a suprima opiniile critice venite dinspre dreapta. Mă tem că mulți se vor trezi prea târziu, pentru că, după ce acceptăm cenzura, vine inevitabil diktatura! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.