"E o declarație intolerabilă!". Vlad Gheorghe îl aseamănă pe ministrul UDMR al Mediului cu Dragnea, Iordache și Tudorel


"E o declarație intolerabilă!". Vlad Gheorghe îl aseamănă pe ministrul UDMR al Mediului cu Dragnea, Iordache și Tudorel

Într-un interviu acordat în presa pro-guvernamentală maghiară, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a spus că proiectul Comisiei Europene privind strategia forestieră a UE încalcă dreptul statelor membre de a-și decide politicile în domeniul pădurilor. Ministrul udemerist a completat că "sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever".

În acest context, europarlamentarul USRPLUS Vlad Gheorghe l-a asemănat pe Tanczos Barna cu Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader, udemeristul raportându-se la instituțiile europene într-un similar cu modul în care se raporta regimul PSDragnea la justiție și avertismentele ce erau lansate de forurile internaționale. Totodată, eurodeputatul a atras atenția că abordarea ministrului Mediului e intolerabilă în condițiile în care "strategia Forestieră pentru 2030 vrea ca Europa întreagă, inclusiv România să protejeze pădurile, nu pe hârtie, ci în realitate, cu date clare, cu monitorizare, nu cu declarații"

"Da, este bine reglementat și sever pentru cei 6 pădurari uciși de hoții de lemne în 2014 - 2019.

Este bine reglementat și sever pentru cele 650 de atacuri violente asupra activiștilor de mediu și cetățenilor care încercau să oprească hoții de lemne.  

Este bine reglementat și sever pentru cele 3 hectare de pădure pierdute de România în fiecare oră

Este bine reglementat și sever pentru cele 6 miliarde de Euro pe care le pierdem anual în urma tăierilor ilegale.  

Știți cine mai zicea ”Să ne lase Uniunea Europeană, noi știm mai bine?” Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader când justificau OUG13, înființarea Secției Speciale și măcelărirea Codului Penal și de Procedură Penală.  

Să ne amintim și că pentru semnarea unor documente fără discuție prealabilă în Coaliție și Cabinet, au fost recent demiși miniștri și secretari de stat.  

Strategia Forestieră pentru 2030 vrea ca Europa întreagă, inclusiv România să protejeze pădurile. Nu pe hârtie, ci în realitate, cu date clare, cu monitorizare, nu cu declarații.  

Știm cu toții că pădurile României se taie și cum se taie - se ”curăță” arborii seculari, nu cei bolnavi, se cântăresc 3 metri cubi, dar camionul transportă triplu și tot așa. Bodnar Daniel, Agent Green, Recorder și ceilalți activiști și jurnaliști de investigație arată exact tăierile. Nu trebuie să mergeți departe până în Bucovina, în orice pădure de pe lângă București puteți vedea cu ochii voștri - v-am arătat și eu în deplasările la Snagov cioatele de arbori seculari, de copaci sănătoși rași din rădăcină și cum erau acoperiți cu crengi și frunze ca să nu se vadă din potecă.

De aceea, este inexplicabilă declarația de mai sus. Și intolerabilă", a scris Vlad Gheorghe pe Facebook. 

Comisia Europeană a prezentat, vineri, strategia sa, parte a planului climatic, pentru absorbția a mai multor gaze cu efect de seră din atmosferă și încurajarea biodiversității. Printre măsuri, executivul european a precizat că își propune plantarea a 3 miliarde de copaci și acordarea de stimulente financiare pentru proprietarii de păduri, în tot acest timp urmând să monitorizeze pădurile existente.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.