VIDEO Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist Chinez. Discursul reprobabil susținut de actor cu prilejul centenarului înființării genocidarei formațiuni politice


  • ACP
  • Jul 12, 2021 18:55
  • 2972
VIDEO Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist Chinez. Discursul reprobabil susținut de actor cu prilejul centenarului înființării genocidarei formațiuni politice

Cunoscut deja pentru implicarea sa în susținerea propagandei comuniste chineze, Jackie Chan, starul filmelor de acțiune din Hong Kong, a anunțat la un forum politic ținut la Beijing că dorește să se înscrie în Partidul Comunist Chinez. Ca membru al Conferinței Politice Consultative a Poporului Chinez (CCPPC) și vicepreședinte al Asociației Filmului din China, Jackie Chan a participat la un eveniment tipic comunist, pe parcursul căruia personalitățile din industria filmului chinez "și-au împărtășit gândurile cu privire la discursul principal susținut de liderul chinez de la vârful partidului, Xi Jinping, pe 1 iulie, cu ocazia centenarului înființării PCC", așa cum a relatat publicația chineză Global Times.  

De la tribuna evenimentului, Chan și-a exprimat atât mândria de a fi chinez, dar și admirația față de partidul genocidar.

"Pot vedea măreția Partidului Comunist Chinez, care va oferi ceea ce spune și ceea ce promite în mai puțin de 100 de ani, în doar câteva decenii", a zis Jackie Chan.  

Starul din Hong Kong nu a pomenit în schimb nimic despre zecile de milioane de victime făcute tot în câteva zeci de ani de Partidul Comunist Chinez, care încă mai ucide pe bandă și tine închiși în lagăre de muncă forțată uiguri, mongoli, tibetani, creștini și o mulțime de chinezi care nu se închină partidului și liderului său suprem.  

Aflat printre celebritățile care au participat la spectacolul "Călătoria memorabilă", dedicat celebrării centenarului înființării Partidului Comunist Chinez, Chan a mai spus că a fost impresionat de rezistența și spiritul Armatei celei de-a Opta Rute, o forță militară care a luptat împotriva invadatorilor japonezi în timpul rezistenței armate dintre anii 1931-1945,  și a fost emoționat de vitejia soldaților, care ar fi purtat bătălia sub comanda Partidului Comunist Chinez. Starul nu a pomenit însă nimic despre susținerea oferită de americani forțelor chineze din aceeași perioadă, la fel cum nu a pomenit nimic nici de armata naționalistă chineză condusă de generalul Chiang Kai-shek, căreia i se datorează mare parte din rezistența militară împotriva armatei imperiale japoneze.  

Li Xiaobing, un comentator comunist chinez de la Universitatea Nankai din Tianjin, a spus pentru publicația propagandistică Global Times că discursul lui Chan ar arăta schimbarea opiniei elitelor din Hong Kong cu privire la PCC în ultimii ani, dar și faptul că "locuitorii din Hong Kong au început să reflecteze asupra poziției și direcției de dezvoltare a orașului începând cu 2017, de la 20 de ani de la întoarcerea sa în patria mamă".  

Că mulți actori ajung să fie absolut ridicoli când se implică în politică, devenind militanți pentru cine știe ce cauză stupidă, nu e un lucru tocmai rar, dar faptul că Jackie Chan a ales să devină membru  al armatei de propagandiști comuniști chinezi, cu un discurs tipic acestora, e, în primul rând, pentru mulți chinezi, o mare dezamăgire. (sursa: AICI)

Vedeți și o secvență video privind participarea actorului Jackie Chan la evenimentul menționat mai sus: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.