VIDEO Campania electorală abjectă a BCS. Țîrdea amenință membrii PAS: "Veți fi aruncați în Nistru!"


VIDEO Campania electorală abjectă a BCS. Țîrdea amenință membrii PAS: "Veți fi aruncați în Nistru!"

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Bogdan Țîrdea, a lansat vineri o serie de amenințări la adresa membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate. (sursa: TV8)

"Noi n-o să vă permitem aceste lucruri! Veți fi aruncați în Nistru!", a urlat Țîrdea în fața manifestanților BCS, dând vina pe PAS pentru decizia instanței de a deschide doar 12 secții de votare pentru votanții din stânga Nistrului. 

Vedeți video: Afirmația abominabilă a fost debitată de Bogdan Țîrdea la protestul din fața Curții Supreme de Justiție. Rusofilii au protestat împotriva deciziei Curții de Apel care a obligat Comisia Electorală Centrală să deschidă cel mult 12 secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului. CEC hotărâse anterior deschiderea a 41 de secții de votare pentru respectivul segment electoral. În urma hotărârii Curții de Apel, rusofilul Igor Dodon și Comisia Electorală Centrală au anunțat că vor face recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Forțele politice pro-europene au atras atenția că în condițiile în care regiunea transnistreană nu se află sub controlul autorităților de la Chișinău există un risc major de fraudă electorală.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.