Liderul PUN Octavian Țîcu: "Între PSRM-PCRM și AUR este o aparentă rivalitate"


Liderul PUN Octavian Țîcu: "Între PSRM-PCRM și AUR este o aparentă rivalitate"

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a reliefat joi, 8 iulie, că rivalitatea dintre AUR și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, condus de rusofilii Voronin și Dodon, este una aparentă. Mai mult decât atât, Țîcu a acuzat AUR că ar avea drept ca scop atât destabilizarea României și R. Moldova, dar și compromiterea unionismului. 

De asemenea, liderul PUN a ținut să menționeze că AUR este o formațiune care, fiind intens promovată de instituțiile media afiliate rusofililor și plahotniuciștilor, încearcă să fure votul celor care cu adevărat susțin Unirea dintre Republica Moldova și România.

"Între PSRM-PCRM și AUR este o aparentă rivalitate. Acești doi actori politici și-au împărțit niște roluri pentru a vâna votul emoțional al cetățenilor R. Moldova. Ambii actori, care își au locul deopotrivă în afara Parlamentului, în celulele Penitenciarului 13, se folosesc de cetățenii R. Moldova pentru niște scopuri care nu le reprezintă interesele. Vreau să vă aduc aminte ușurința cu care reprezentanții socialiștilor din CEC au încălcat legea electorală și au înregistrat un bloc electoral camuflat AUR în aceste alegeri care urma să aibă un alt procentaj electoral. Uitați-vă la omniprezența acestui partid pe canalele holdingului lui Plahotniuc. Uitați-vă la insistența cu care Sputnik promovează imaginea AUR, pe care-l consideră unicul partid din România care reprezintă votul anti-protest, anti-sistem, anti-UE și anti-NATO. Menirea acestor doi concurenți este să ne atragă într-o capcană căreia trebuie să-i rezistăm. AUR-ul a venit aici pentru a compromite unionismul, pentru a-i scinda pe toți cei care gândesc și simt românește și pentru a proiecta pe viitor o destabilizare a Republicii Moldova și a României în totalitate", a precizat liderul PUN.

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.