G4media versus Facebook. Iobagi la algoritm


G4media versus Facebook. Iobagi la algoritm

G4media cenzurată de FB. Mno, ce să vă zic? Vă zic așa: de vreo 10 ani redactorii șefi își pun redactorii să scrie articole pentru motoarele de căutare, să se indexeze, să facă trafic, să facă clickuri etc. Reporteri cu zeci de ani de presă îi ascultau cu cioculețele larg deschise pe tot felul de tiriplici white hat SEO, black hat SEO, gray hat SEO, page rank, reach, clickbait, funnel și alte statistici.

Pe românește: s-au băgat sclavi la niște algoritmi. Și acum algoritmul îi biciuie. Trist, dar singuri s-au vândut în iobăgie.

Clar cineva le-a tras-o acolo cu o turnătorie scrisă dibaci. Vă mai amintiți cum au trișat elevii chinezi nu știu ce altgoritm să nu mai facă școală online? Ființa umană e o jivină plină de viclenie, identifică slăbiciunile sistemului și le exploatează. Asta face orice ființă umană, să vă zic despre dibăcia ființei umane românești în de-alde astea?

Mno, iobagi la algoritm. Râde Oana Lovin de ei, ea a învățat să dribleze algoritmul. Cred că deja a apărut meseria de „turnător pe FB”, niște unii care iau bani și-ți garantează demolarea paginii adversarului. Trist, lăcrimăm puțin, ștergem mucușorul și mergem mai departe. Algoritmul face bani, câștigă alegeri, nu îl întoarceți voi din drum. Să le mulțumiți programiștilor că v-au făcut o lume minunată și nouă.

(Vine și Jihadul Butlerian, cred că o să-l prind înainte să mor).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.