Rareș Bogdan îi taie elanul lui Ludovic Orban: "Are şanse ZERO să redevină premier!"


Rareș Bogdan îi taie elanul lui Ludovic Orban: "Are şanse ZERO să redevină premier!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a declarat luni, 28 iunie, pentru Epoch Times, că starea de nervozitate a șefului formațiunii politice, Ludovic Orban, este din ce în ce mai intensă odată cu apropierea Congresului. 

"Observ o oarecare nervozitate a domnului Orban în ultimele zile, şi o creştere în intensitate a declaraţiilor după o perioadă scurtă de acalmie. Cred că ştiu motivul acestei nervozităţi. E din cauza a ceea ce se întâmplă în interiorul partidului unde tot mai multă lume se îndreaptă spre aripa reformatoare şi a faptului că umblă aproape singur prin ţară deoarece nu are o echipă constituită... şi vorbeşte de tot partidul.

Deocamdată ştiu doar un singur lucru că premierul României este Florin Cîţu şi este un premier foarte bun pentru această perioadă, este pe modelul Mario Draghi al Italiei, un om care înţelege bine, foarte bine economia, care înţelege foarte bine jocul internaţional din punct de vedere economic şi care, pentru implementarea PNRR şi a marilor investiţii de care are nevoie România, în parteneriat cu UE, este cea mai potrivită persoană realmente, şi mai ştiu că premierul este desemnat de către preşedintele României, sigur, la propunerea partidului.

Partidul a făcut o alegere care este una oportună (Florin Cîţu - n.red.) şi domnul Orban încearcă să se joace cu cuvintele pentru că ştie bine logica partidului şi speră să dea speranţă celor pe care îi vizitează că dânsul se va întoarce la Palatul Victoria. Îi spun cu toată prietenia că nu se va întoarce", a zis Rareş Bogdan.

De asemenea, Rareș Bogdan i-a transmis lui Ludovic Orban că are șanse zero să revină în funcția de premier, invocând în acest sens și motivele. 

"Să se întoarcă la Palatul Victoria, îi transmit că are şanse zero! A avut toate şansele din lume să stea cinci ani! A avut toate şansele din lume ca într-un an şi două luni de guvernare să facă tot ce e omeneşte posibil ca partidul să stea 9 ani la guvernare, nu cinci. Cum şi-a jucat şansele... sigur, a avut şi pandemia, a avut... dar eu cred că dacă discuta mai mult cu partidul, dacă avea o atitudine mai deschisă şi nu autocratică, lucrurile stăteau complet diferit", a completat europarlamentarul PNL. 

Pe final, Rareș Bogdan a precizat că în situația în care Ludovic Orban va câștiga bătălia de la Congresul PNL, totuși, dacă nu vrea să fie un al doilea Liviu Dragnea, atunci nu va lua decizia de a da jos propriul Guvern pentru a se înscăuna premier. 

"Florin Cîţu rămâne premier, dacă nu vrea să se transforme şi nu cred, totuşi, că vrea să se transforme în Liviu Dragnea care să îşi dea jos propriul guvern. Cred că încă are decenţa de a nu face asta. Nu cred că va face lucrul acesta aşa că Florin Cîţu va rămâne premier, şi cred că va câştiga şi şefia partidului!", a conchis liderul liberal. 

Afirmațiile prim-vicepreședintelui PNL au fost făcute în contextul în care Ludovic Orban a declarat că președintele formațiunii politice trebuie să fie musai și premierul României. 

"Sunt de acord cu ce spune domnul Ţapu (Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Neamţ, care a anunțat că-l va susține pe Cîțu la Congres- n.red.), dar nu sunt de acord cum pune problema – că premierul să fie ales preşedintele Partidului Naţional Liberal. Cel care este ales preşedintele PNL, acela trebuie să fie premierul. Aşa este în democraţie. Dobândirea funcţiei de premier de către domnul Cîţu s-a făcut cu susţinerea partidului, cu susţinerea mea ca preşedinte al PNL, şi asta nu reprezintă neapărat un atu convingător pentru a determina alegerea în funcţia de preşedinte al PNL. Cel pe care îl vor alege cei 5000 de delegaţi la congres, ca preşedinte al PNL, într-adevăr trebuie să fie şi premierul României", a spus Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.