Banda Ciumei Roșii se întoarce! În loc să-i țină companie, la pușcărie, Satanei de Tr., ne râd în față


Banda Ciumei Roșii se întoarce! În loc să-i țină companie, la pușcărie, Satanei de Tr., ne râd în față

În 1996, când Emil Constantinescu și oamenii săi au preluat puterea, aveau toate instrumentele să-l bage la pușcărie pe Iliescu și pe complicii săi. Mineriada era încă în mintea oamenilor, iar banda lui Iliescu jefuise fără rușine, între 1992 și 1996, băncile de stat, începând cu Bancorex. Existau destule probe să fie băgați în temniță, să se arunce cheia și să fie uitați acolo. Probabil că acela era sfârșitul Ciumei Roșii. Dar, din lașitate, prostie și lipsă de viziune, n-au făcut-o. În 2000, Iliescu și PSD au câștigat fluierând alegerile, iar Constantinescu și PNȚCD-ul au dispărut în huiduielile celor pe care i-a dezamăgit.

Suntem în iunie 2021 și văd cum se repetă istoria. Ba chiar aș spune că nici pe vremea lui Emil Constantinescu Ciuma Roșie nu-și revenise așa de repede. Președintele Iohannis, aflat la al doilea mandat, tocmai și-a reînceput vacanța. O vacanță care va ține până în 2024. Liberalii se bat cu useriștii. Când nu se bat între ei, se cerată în interiorul partidelor lor.

Ce puteau face

  • Să sape în dosarele guvernării PSD, să strângă fapte și să-i dea pe mâna DNA-ului
  • Să taie accesul la conducta de bani de la buget pentru baronii PSD, fundamentul puterii Ciumei Roșii
  • Să pornească demersurile legale pentru scoaterea PSD în afara legii
  • Să ducă până la capăt dosarul Jandarmeriadei din 10 august 2018, adică să-i aducă în fața judecătorilor nu doar pe purtătorii de bâtă, ci și pe decidenții politici, ministrul de Interne, Carmen Dan, și Liviu Dragnea. 

Nu numai că n-au făcut asta, dar DNA-ul e paralizat fiindcă legislația anti-Justiție a lui Dragnea este încă în vigoare, iar instituția nu primește de la Guvern și de la ministrul USR al Justiției resursele necesare pentru a-i urmări pe infractori. Dosarul 10 august 2018 e dispărut undeva prin meandrele Justiției române, la fel ca și dosarele lui Ion Iliescu. 

Cine nu învață nimic din lecțiile foarte recente ale istoriei, va plăti, exact cum au plătit predecesorii. De altfel, nici nu-i nevoie să te uiți la regimul 1997-2000, am fi putut învăța de la guvernarea Cioloș, care pe sub masă își făcea semne cu Dragnea și l-a ajutat pe acesta să câștige o putere la care nici nu visa. Dacă Cioloș nu era un laș și un blatist, emitea orodonanța de urgență prin care primarii se alegea în două tururi. Lovea direct la temelia PSD! Bucureștiul scăpa de Firea! Dar n-a făcut-o și pe măsură ce trece timpul, se vede că guvernarea “tehnocrată“ a lui Cioloș n-a făcut decât să spele PSD-ul de păcatele lui Ponta și să fie trambulină pentru Satana de Teleorman. A făcut-o cu intenție, nu din prostie.

Ce face acum guvernarea Iohannis-PNL-USRPLUS-UDMR este să ofere Ciumei Roșii ocazia să preia toată puterea la alegerile din 2024: primării, Legislativ și Cotroceni. Nici nu-i de mirare că foștii lachei ai lui Dragnea, ajunși acum în fruntea PSD, s-au obrăznicit și deja ne râd în față. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.