Donald Tusk, președintele PPE, promite sprijin total pentru Republica Moldova. El va colabora în acest sens cu Cristian Diaconescu (PMP)


Donald Tusk, președintele PPE, promite sprijin total pentru Republica Moldova. El va colabora în acest sens cu Cristian Diaconescu (PMP)

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, în cadrul căreia una din temele abordate a fost Republica Moldova. 

„Subiectul Republica Moldova a fost discutat pe larg din perspectiva momentului electoral prin care va trece această țară. Președintele Donald Tusk a exprimat dorința de a coopera îndeaproape cu președintele PMP, Cristian Diaconescu, în ceea ce privește sprijinirea, cu toate mijloacele, a orientării pro-europene a acestui stat. Există intenția Președintelui Tusk de a face o vizită la Chișinău urmând ca, în prealabil, să aibă consultări cu domnul Cristian Diaconescu .  

Cei doi interlocutori au abordat o serie de subiecte privind tendințele preocupante, la nivel european, în ceea ce privește extremismul în Europa, apreciind că o poziționare politică, solidară și coerentă a Partidului Popular European trebuie să reprezinte un răspuns imediat și necesar pentru contracararea acestor evoluții”, precizează pagina de Facebook a PMP.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.