ALERTĂ: 4 infractori aflați în legătură cu firmele dubiosului Veaceslav Platon, reținuți de SIS la Chișinău. Au FILAT un judecător de la Curtea de Apel, la indicațiile lui Platon


ALERTĂ: 4 infractori aflați în legătură cu firmele dubiosului Veaceslav Platon, reținuți de SIS la Chișinău. Au FILAT un judecător de la Curtea de Apel, la indicațiile lui Platon

Cel puțin patru persoane cu antecedente penale au fost reținute cu puțin timp în urmă de către procurori și ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS), după ce ar fi pus la cale o schemă de filaj în interesele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Potrivit surselor Deschide.MD, din cadrul Procuraturii Generale, cele patru persoane, care ar avea legături cu firmele dubiosului Veaceslav Platon (noua măciucă a lui Dodon), ar fi filat un judecător de la Curtea de Apel Chișinău, în gestiunea căruia se afla un dosar ce are tangențe cu controversatul om de afaceri.

Aceleași surse susțin că membrii grupului criminal organizat ar fi acționat la indicațiile și în interesul lui Platon.

Emil Gaitur, ofițerul de presă al PCCOCS,a confirmat perchezițiile din această dimineață și a declarat că: „La moment, în custodia organelor de drept se află cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în acțiunile infracționale”.

Deschide.md a încercat să afle cum comentează Veaceslav Platon informațiile făcute publice, iar acesta s-a arătat deranjat de întrebările reportelui, a ridicat tonul vocii, cu insulte și a avut o reacție obraznică, negând informațiile și invocând că redacția Deschide.md ar avea „o activitate banditească”.

„În primul rând sursele voastre sunt mincionoase ca și tot ce scrieți voi. Tot – de la început și până la urmă. Doi la mână, după anul 2016 eu nu am nicio firmă, ele nu există, ele au fost distruse. Și trei – nu este nevoie să filez pe nimeni. Cine vrea să vorbească cu mine, vorbește, iar cine nu vrea eu nici nu intenționez să discut cu ei.
Tot ce scrieți voi sunt falsuri pure. Voi lucrați la Plahotniuc, voi aveți relații cu sursele voastre, voi sunteți toți o grupare. Redacția DESCHIDE.MD este implicată în acest caz. Redacția Dvs. are o activitate banditească. Voi înțelegeți că vă ocupați cu prostituția? Exact așa să scrieți, DESCHIDE.MD este o componentă a grupării criminale care a fost reținută astăzi, eu nimic nu știu despre cei reținuți și despre această grupare. Apelul vostru confirm că voi sunteți interesați de asta, că aveți un motiv, pe șefii voștrii i-au luat acum de fund și vouă v-au dat indicții să mă sunați. Voi poate nu înțelegeți, dar voi primiți salariile de la o grupare criminală”, a declarat Platon, cu un tupeu demn de un pușcăriaș.

Alexandru Stoianoglo, procurorul general, nu a vrut să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD, iar purtătoare de cuvânt a PG, Maria Vieru, are telefonul deconectat.

Solicitat telefonic, Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, a declarat că nu cunoaște informații, dar se va interesa și va reveni cu mai multe detalii, însă nu a mai revenit și nici nu mai răspunde la apeluri.

Șeful PCCOCS, Ion Caraiman, nu a confirmat și nici nu a infirmat informațiile, ci a menționat că la moment procurorii lucrează și vor reveni informații mai ample pe parcursul zilei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.