TVR explică de ce a mutat emisiunea lui Cristache la ora 17. Motivul pentru care trompeta PSD ar fi trebuit să se aștepte la o asemenea decizie


TVR explică de ce a mutat emisiunea lui Cristache la ora 17. Motivul pentru care trompeta PSD ar fi trebuit să se aștepte la o asemenea decizie

TVR, într-un răspuns oferit Pagina de Media, a explicat de ce a ales să mute emisiunea trompetei pesedistoide Ionuț Cristache de la ora 21 la ora 17. Concret, TVR a atras atenția că motivul principal al schimbării intervalului orar pe parcursul căruia se desfășoară emisiunea lui Cristache ține de audiență. 

"Politica de programe este atributul factorilor de decizie ai canalului TVR 1, dar şi ai întregii corporaţii. În acest sens, hotărârea a fost luată şi asumată de Comitetul Director al SRTv. Asemenea decizii sunt complexe şi ţin de analiza şi evaluarea unui întreg ansamblu de factori şi circumstanţe.

Grilele de programe ale canalelor SRTv sunt propuse spre aprobare Comitetului Director, ţinând cont de mai multe aspecte, precum:

- Concurenţa dintre canalele SRTv

- Performanţele programelor respective raportate la slotul orar – cifrele de audienţă înregistrate de emisiunea România 9 raportate la tronsoanele de prime time ale canalului TVR 1, ale celorlalte canale proprii şi ale canalelor competitoare.

- Capacitatea unui anumit program de televiziune de a genera o creştere susţinută şi consecventă a audienţei pentru tronsonul de prime time al staţiei", a transmis TVR. 

Amintim că Ionuț Cristache se lăuda în luna februarie cu audiența emisiunii pe care o moderează, adăugând că nu consideră că e plătit din bani publici la TVR. 

"Contractul meu la TVR se reînoiește anual. Nu consider că sunt plătit din bani publici, ci din banii pe care TVR îi produce din publicitate. Mi-am făcut mereu targeturile de audiență, care sunt confidențiale, dar cu multe zeci de procente peste media stației", zicea Cristache.

MAI MULTE DETALII: Tupeul trompetei penalilor de la TVR, Ionuț Cristache: "Nu consider că sunt plătit din bani publici"

De asemenea, TVR a dat de înțeles că Ionuț Cristache trebuia să se aștepte la respectiva schimbare de interval orar. 

"Pe parcursul verii, odată cu debutul vacanţei parlamentare, accentul va fi mutat de pe politica internă către alte teme de interes pentru publicul larg. Mai mult, pe durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spaţiul din prime time va fi alocat, în mare parte, transmisiunilor sportive", a explicat TVR. (citiți AICI integral precizările făcute de TVR)

În schimb, Ionuț Cristache a pretins într-o postare pe Facebook că nu știa nimic despre motivele mutării emisiunii. 

"Hahahahahahahahaha! Cat tupeu! Cat tupeu! E bine ca aflu si eu la aproape 1 saptamana de la schimbatea grilei, ce doreste TVR 1 de la mine de pe PAGINA DE MEDIA caci cu mine nu comunica NIMENI! Fa-bu-los! Va promit ca o sa ne distram!", a scris Cristache pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.