Se aude zăngănit de cătușe după 11 iulie pentru Dodon. Iurie Reniță anunță una dintre prioritățile viitorului Parlament


Se aude zăngănit de cătușe după 11 iulie pentru Dodon. Iurie Reniță anunță una dintre prioritățile viitorului Parlament

Deputatul și diplomatul Iurie Reniță (candidat al PUN la alegerile parlamentare și fost ambasador al Basarabiei la București) a declarat marți, 8 iunie, că, la presiunile Moscovei, Procuratura Generală a "uitat" de o serie de probe incontestabile în baza cărora rusofilul Igor Dodon trebuia pus sub acuzare pentru participare la acte de corupție și de trădare de patrie. Într-una dintre secvențele video, s-a putut observa faptul că Dodon a primit o pungă plină cu bani de la oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

Dat fiind refuzul procurorilor de a-l pune sub acuzare pe Dodon, Iurie Reniță a precizat că după alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie una dintre priorități va fi modificarea Legii cu privire la Procuratură și schimbarea conducerii Procuraturii Generale. 

Redăm comunicatul deputatului Iurie Reniță: 

"Kuliokarul și trădătorul Dodon va răspunde în fața Legii! 

Cu 2 ani în urmă, în iunie 2019, sub îndrumarea directă a generalului rus Maslov, șeful "departamentului moldovenesc" de la Kremlin, Dodon mărturisea despre scrisorile sale secrete către Putin, insistând să federalizeze Republica Moldova și să împartă împreună cu Plahotniuc toată puterea. Ceea ce n-a reușit să facă Kozak cu Voronin în 2004, de această dată Kremlinul a încercat să pună în aplicare proiectul de federalizare "Kozak-2" prin intermediul lui Dodon.

Chiar dacă am prezentat cele mai concludente probe de participare în acte de corupție (kuliokul) și de trădare de patrie (federalizarea), avându-l ca protagonist pe Dodon, Procuratura Generală nu l-a pus sub acuzare pe acesta din considerente exclusiv politice la indicația Moscovei. Dacă, cumva, cei de la Procuratura Generală, au "uitat" de probele incontestabile pe care ei le dețin, de această dată vă propun doar o secvență video din cele prezentate anterior. Poate că la "aniversarea" de 2 ani de la publicarea secvențelor cu "kuliokul" și cu "federalizarea" Procuratura Generală își va schimba atitudinea?!  


După 11 iulie 2021, la sigur că va trebui să modificăm Legea cu privire la Procuratură și să schimbăm conducerea actuală a acestei instituții și a structurilor ei specializate, care-l protejează în continuare pe trădătorul Dodon și pe corupții lui psrm-iști".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.