VIDEO. Maestrul „Coroiu” îl atacă securistic pe Ionel Stoica, șeful biroului de presă de la Primăria S1, pentru a lovi în Clotilde Armand. „Sugea la țâța Binomului. Era unul din șobolanii plantați de Coldea în presă”


VIDEO. Maestrul „Coroiu” îl atacă securistic pe Ionel Stoica, șeful biroului de presă de la Primăria S1, pentru a lovi în Clotilde Armand. „Sugea la țâța Binomului. Era unul din șobolanii plantați de Coldea în presă”

Ionel Stoica a fost până de curând unul dintre cei mai valoroși jurnaliști pe justiție, o adevărată enciclopedie a dosarelor penale din zona marii corupții. A părăsit de curând, poate vremelnic, meseria care l-a propulsat în atenția opiniei publice drept un condei curajos în vremuri foarte grele pentru independența justiției, dar și pentru presă, vremuri în care, atunci când a înotat împotriva curentului editorial, și-a pierdut locului de muncă de la Evenimentul Zilei, unde era șef de secție și își făcea impecabil treaba, reușind exclusivități și obținerea unor informații esențiale înaintea altor colegi de breaslă.  

Fix acest episod este relatat total distorsionat, cu calomnii de tip securist, de Ion Cristoiu, fondatorul Evenimentului Zilei, dar și turnător la Securitate pe numele conspirativ „Coroiu”. De ce povestește Cristoiu atât de pătimaș un episod pe care îl cunoaște doar din auzite? Pentru că Ionel Stoica face parte acum din echipa lui Clotilde Armand, coordonând biroul de presă al Primăriei Sectorului 1 și dezvăluind public, printre altele, ramificațiile mafiei gunoaielor (detalii AICI), dar și pentru că fostul jurnalist a taxat adesea derapajele „maestrului”, un astfel de gest stând, de fapt, la baza plecării lui de la EVZ în 2015, după cum voi relata mai jos.  

Ion Cristoiu: „E unul la presă acolo, unul Ionel Stoica, care sugea la țâța binomului. Era unul din șobolanii ăia plantați de Coldea în presă. A plecat de la Evenimentul Zilei s-a dus la Adevărul...la Evz era unul din acei ticăloși de presă care primea întotdeauna primul rechizitorii...și a plecat la ziare...”.


Pentru că am fost martor ocular la ședința de redacție de înfierare a lui Ionel Stoica la Evenimentul Zilei, din septembrie 2015, când politica editorială a cotidianului o cârmea discret, dar sigur în direcția Antenei 3, RTV și luju.ro, confirm că cele relatate atunci, într-o manieră foarte elegantă, de jurnalist pe pagina sa de Facebook sunt 100% reale. Reîntors la EVZ ca mâna dreaptă a lui Dan Andronic, proprietarul din acte al EVZ, Mirel Curea i-a imputat lui Ionel Stoica că îl ironizează pe „maestru” în postările sale, maestrul care este mentorul, și fondatorul, și muza, și icoana ziarului, și etc. Deși replica lui Stoica a fost extrem de politicoasă, Curea s-a aprins și a început să-i reproșeze acestuia că ar prezenta distorsionat marile dosare de corupție, fiind prea pro-DNA și, în final, ajungând să-l acuze că este colaborator al serviciilor secrete. Ionel Stoica s-a ridicat de la masa de ședință și și-a înaintat demisia. Toată lumea s-a prins că reproșul legat de postările „jignitoare” ale lui Ionel Stoica la adresa „maestrului” era doar un pretext pentru a scăpa de un jurnalist incomod. 

Hotnews a preluat atunci mesajul postat de Ionel Stoica pe Facebook care a dus ulterior la așa-zisul „scandal” din redacție: Ion Cristoiu aruncă întrebarea pe evz.ro daca "Se pun deja bazele achitării lui Liviu Dragnea?", având punct de pornire a teoriei plecarea procurorului Lucian Papici din DNA. Mi-ar fi plăcut ca la finalul editorialului să puna un PS: "Dacă Liviu Dragnea este găsit vinovat de fraudarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu mă las de scris prostii si ma intorc la bibliotecă", dar nu l-a pus!" 

"Dacă dimineață mi-ar fi spus cineva că astăzi o să-mi dau demisia de la "Evenimentul Zilei" aș fi râs cu lacrimi. Și totuși mi-am dat-o! Să nu râdeți, a fost vorba despre o postare pe facebook, pe care nu o regret, dar discuțiile despre mesajul publicat au fost doar scânteia. Oricum au fost trei ani de zile spectaculoși alături de colegi faini!", a scris Ionel Stoica după plecarea de la EVZ. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.