Originile virusului chinezesc. Nikki Haley cere administrației Biden să demareze o amplă investigație la ONU, pe parcursul căreia China și OMS să fie interogate amănunțit


Originile virusului chinezesc. Nikki Haley cere administrației Biden să demareze o amplă investigație la ONU, pe parcursul căreia China și OMS să fie interogate amănunțit

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite, Nikki Haley, aflată printre variantele republicanilor în perspectiva unei candidaturi la prezidențiale în 2024, a solicitat miercuri, 2 iunie, administrației Biden să preia inițiativa la ONU în legătură cu investigarea originilor virusului chinezesc. 

"Administrația Biden trebuie să conducă mersul lucrurilor la ONU și să lupte pentru o investigație privind originile COVID-19. Lumea vrea ca SUA să conducă", a scris Nikki Haley pe Facebook. 

De asemenea, într-o intervenție la Fox News, Nikki Haley a precizat că SUA trebuie să boicoteze Jocurile Olimpice de Iarnă ce urmează a se desfășura în China pe parcursul lunii februarie a anului 2022. 

"Nu poți avea încredere în China. Lor le place să distragă atenția, iar asta este ceea ce încearcă acum să facă. Însă datoria unui Ambasador la ONU este de a ridica problematici pe care ONU nu vrea să le ridice. Vă pot spune că foarte multe state sunt de-a dreptul furioase în legătură cu numărul de cetățeni care au murit din cauza COVID.  

Ultimul lucru pe care trebuie să-l facem e să avem China comunistă găzduind Jocurile Olimpice de Iarnă, unde va juca rolul superputerii la nivel mondial, iar noi să ne prefacem că nu știm ce s-a întâmplat și să nu mergem la Organizația Mondială a Sănătății să întrebăm ce s-a întâmplat. Organizația Mondială a Sănătății se întâlnește acum, iar țării care a tras un semnal de alarmă și a avertizat în legătură cu ceea ce se întâmplă, că este un virus care se transmite de la om la om, Taiwan, încă nu i se permite să fie măcar un observator la acea întâlnire. Cum este asta posibil?", a zis Haley. 

În urmă cu o săptămână, Nikki Haley i-a cerut ambasadoarei SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas Greenfield, să convoace o întâlnire în cadrul forului pentru a interoga China și Organizația Mondială a Sănătății privind ce au știut, când au aflat și cum au obținut informații referitoare la criza sanitară ce a căpătat o magnitudine mondială. 

Totodată, potrivit republicanei, guvernul Australiei a pus și pune presiune pentru demararea unei asemenea anchete, în timp ce Canada a cerut boicotarea Jocurilor Olimpice de Iarnă. 

"SUA trebuie să transmită Japoniei, Indiei și celorlalți că până nu va exista o investigație completă în legătură cu laboratorul din Wuhan, până nu se va ști cu claritate ce precauții s-au luat pentru a exista siguranța că niciun alt virus nu iese de acolo și până nu știm ce a știut China, când a aflat și a făcut în legătură cu asta (virusul chinezesc - n.red.), atunci nu vom susține Jocurile Olimpice de Iarnă. Este momentul pentru acțiuni. Nu este timpul să zicem "oh, s-a întâmplat, au murit 3,5 milioane de oameni", a conchis Haley. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.