Lovitură pentru Dodon. Siegfried Mureșan anunță o victorie imensă obținută de Maia Sandu la nivel european: "CE a aprobat un plan de relansare economică istoric"


Lovitură pentru Dodon. Siegfried Mureșan anunță o victorie imensă obținută de Maia Sandu la nivel european: "CE a aprobat un plan de relansare economică istoric"

Rusofilul Igor Dodon a primit o lovitură de proporții înaintea alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie. Concret, eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a anunțat miercuri, 2 iunie, o victorie imensă obținută de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la nivel european. Mai precis, Comisia Europeană a aprobat un plan substanțial de relansare economică, Republica Moldova urmând să beneficieze de 600 de milioane de euro, acesta reprezentând singurul sprijin de acest tip acordat de Uniunea Europeană unei țări din vecinătatea estică. 

"Un plan de relansare economică istoric, de 600 de milioane de euro, a fost aprobat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova

Cea mai bună veste pe care cetățenii Republicii Moldova au primit-din partea Uniunii Europene de la liberalizarea regimului de vize este planul de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru următorii 3 ani anunțat astăzi de Comisia Europeană.

Republica Moldova beneficiază de un plan de relansare economică la fel cum beneficiază toate țările membre ale Uniunii Europene. Este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei țări din Vecinătatea estică.

Planul de relansare economică pentru Republica Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre președinta Maia Sandu și instituțiile Uniunii Europene.

Banii vor merge, în primul rând, în conectivitate, adică investiții în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și în reformele pe care le așteaptă cetățenii Republicii Moldova în administrația publică, domeniul bugetar, justiție și combaterea corupției.

Ne bucurăm să vedem că acest ajutor a fost anunțat de Comisia Europeană la fix o săptămână de la vizita de lucru pe care am efectuat-o în Republica Moldova alături de președintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, și de vicepreședintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest Andrzej Halicki", a precizat europarlamentarul PPE, președintele al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova.

De asemenea, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat: "Republica Moldova se află la o răscruce de drumuri. Planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent de a ajuta țara pe drumul său spre redresare și de a conduce o agendă ambițioasă de reformă, în interesul cetățenilor săi. În cele din urmă, acest plan ilustrează forța asocierii noastre și solidaritatea de a lupta împreună cu pandemia COVID-19".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.