Încă 8.500 de ieniceri pentru ayatollahul Arafat. Peșcheș! Rețeta orientală a puterii absolute: bani, șantaj, favoruri


Încă 8.500 de ieniceri pentru ayatollahul Arafat. Peșcheș! Rețeta orientală a puterii absolute: bani, șantaj, favoruri

Mulți au avut naivitatea să creadă că, într-o guvernare democratică, de dreapta, ayatollahul Raed nu va avea ce căuta și va zbura pe ușă afară. Dr. Arafat reprezintă tot ce nu este o democrație vestică, creștină: o persoană crescută la umbra Securității și a serviciilor secrete palestiniene și siriene, cu o mentalitate de lider absolutist, după modelul oriental. 

Naivii l-au subestimat pe dr. Arafat. Este de neclintit! După ce PSD a fost alungat de la guvernare, puterea sa a crescut amețitor. În 2020, guvernul Orban i-a dat în subordine noi unități ale ministerului de Interne și l-a pus în fruntea bătăliei împotriva virusului chinezesc. Acțiunea sa constantă împotriva creștinilor și opresiunea inutilă au făcut ca, în 2020, o formațiune de impostori, AUR, să atingă un scor electoral incredibil. 

Nici după acest eșec nu a fost eliminat din sistem. Dimpotrivă, Guvernul României vrea să mai angajeze peste 8.500 de militari în structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), subordonat lui Raed Arafat. Ca să fie clar: în timp ce, la televizor, membrii Guvernului se laudă cu măsuri de dreapta și promit că vor pune sub control cheltuielile cu salariile bugetarilor, pe șest, mai angajează câteva mii de oameni. Toți aceștia se vor putea pensiona între 40 și 50 de ani și vor primi pensie specială, o uriașă risipă.

De ce nu îndrăznește nici un guvern să-l arunce la tomberon pe eternul șef al Departamentului pentru Situații de Urgență? Ca să fiu mai bine înțeles, uitați-vă la alt șef pe viață: Mugur Isărescu. Bine conectat la Securitate, omul PSD a știut să-i captureze și pe liderii dreptei, așa că nimeni nu are curaj să se atingă de el. 

Dr. Arafat este un caz mai complex. Originile sale orientale îl leagă de Palestina și Siria, dar știm că, în același timp, Securitatea era cu ochii pe aceste personaje. Nu-mi fac iluzii: dosarul de la SIE, serviciul de spionaj extern, al domnului doctor nu va apare vreodată la suprafață, nici cele din Palestina și Siria. Dar așa se pornește o carieră frumoasă: cu acces la secrete și la dosare, utile la un șantaj. Nici nu trebuie să acționezi, trebuie doar ca celălalt să știe că tu știi anumite secrete, apoi ai acces la bani. Tot mai mulți, fiindcă țara are nevoie de elicoptere scumpe, echipamente sofisticate, mașini. Licitațiile sunt câștigate constant de prietenii prietenilor și toată lumea e fericită. În sfârșit, adăugați la această rețetă de succes, condimentul favorurilor. Eu n-am uitat când el spunea că are puterea să trimită pacienți în străinătate, că de acest uriaș favor – viață sau moarte - beneficiază cei care au numărul său telefon. 

Deci, ca să sintetizăm: dosare, șantaj, servicii secrete, bani și favoruri. Așa se construiește puterea, puterea absolută, în Orient. Iar Guvernul României ce face în fața acestei amenințări la securitatea națională? Evit să folosesc cuvinte mari, dar nu văd ce alt termen ar fi potrivit. Deci, Guvernul României îi mai dă lui Arafat, în subordine, 8.500 de militari, deși ar putea lăsa și sectorul privat să ofere servicii pentru situații de urgență. O persoană pe care avem toate motivele să-l suspectăm că este un „vârf de lance al intereselor islamice” în România și Europa conduce o armată de ieniceri români. 

Frica de acest ayatollah, teama de a-l arunca la tomberon, va fi scump plătită, la alegerile din 2024. PNL și USR n-au învățat nimic din ascensiunea AUR, în 2020. Dar nu de PNL și USR îmi pasă, ci de faptul că ayatollahul de la Departamentul pentru Situații de Urgență îngroapă democrația creștină a României

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.