Dan Alexe demontează fake news-ul rusesc care-l prezintă pe jurnalistul Roman Protasevici drept… nazist. Cu ce se ocupă idioții STÂNGII


Dan Alexe demontează fake news-ul rusesc care-l prezintă pe jurnalistul Roman Protasevici drept… nazist. Cu ce se ocupă idioții STÂNGII

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe face, pe Facebook, disecția unui fake news de factură rusească înghițit pe nemestecate de numeroși idioți revendicați ”de stânga”: e vorba de poza (aruncată în spațiul public) ce-i înfățișează pe doi puști făcând salutul nazist. 

Nu doar că jurnalistul bielorus Roman Protasevici nu este în fotografie, așa cum tot susțin diverși înfocați, dar chiar și dacă ar fi fost, explică Dan Alexe, așa ceva nu ar fi putut justifica niciodată deturnarea unui avion, terorizarea pasagerilor și încarcerarea unui tânăr: 

”E șocant pentru mine să văd câtă lume, aparent întreagă la minte, cade în capcana unei propagande elementare, apropo de tânărul jurnalist bielorus Roman Protasevici. Li se arată o poză cu doi băieți făcând un salut urât și li se spune că unul din ei e Protasevici și deodată întreaga stângă de fulguți mileniali ia foc: uite fascistul, chiar merita arestat!

Idioții, chiar dacă poza ar fi adevărată, asta nu justifică un act de piraterie internațională. Un guvern responsabil nu deturnează, cu un avion de vânătoare, un zbor de pasageri, punând in pericol viețile a aproape 200 de oameni, cetățeni străini, pentru un puști (Protasevici are acum 26 de ani, dar e fugit din țară în Polonia în 2019) care într-o poză veche chipurile a făcut un salut.

Dar în plus, nu este el în poza aia, unde vezi doi adolescenți cretini, oarecare. Atâta orbire e și mai șocantă. Cum i-am zis unuia din indignați: “și eu pot să postez o poză cu Mr. Bean și să spun că ești tu. Toată lumea o să mă creadă”. 

Dar ei nu și nu, că în militantismul lor de râzgâiați trebuie să nimicești “dreapta”. Totul palpită aiurea în capul lor și uite-i cum cad pradă unei propagande grotești, uitând enormitatea deturnării avionului. Vai de ei, dacă vreunul ajunge jurnalist, cu așa lipsă de rigoare elementară în gândire.

Unul s-a rățoit la mine ieri, pe mesageria privată, întrebându-mă dacă nu cumva neg că există fascism ucrainean. I-am spus doar: măi creier flasc, Ucraina e altă țară”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.