VIDEO Florin Cîțu se comportă precum Liviu Dragnea cu presa: "Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile"


VIDEO Florin Cîțu se comportă precum Liviu Dragnea cu presa: "Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile"

PNL a criticat adesea PSD în perioada 2016-2019 pe tema modului în care au fost tratați jurnaliștii de personaje precum Liviu Dragnea, Eugen Orlando Teodorovici sau, mai recent, de Liviu Romașcanu. Însă, premierul PNL, Florin Cîțu, a avut miercuri, 26 mai, o atitudine jignitoare la adresa presei, transmițând, pe holurile Parlamentului, că toți jurnaliștii nu sunt civilizați din pricina faptului că au vrut să-i pună întrebări în legătură cu un subiect esențial și anume PNRR. 

Redăm dialogul purtat de Cîțu cu mai multe jurnaliste:

Jurnalistă: Doar cu Liviu Dragnea mai făceam astfel de imagini. Vă plac?

Jurnalistă: Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată, declaraţii se dau într-un spaţiu normal. Vă aşteptăm la Guvern, la declaraţii.

Jurnalistă: De ce ne spuneţi că nu suntem civilizaţi? 

Jurnalistă: Ne-aţi jignit, domnule premier. Aşteptăm scuze din partea dumneavoastră, pentru că ne-aţi spus că în 30 de ani nu ne-am civilizat.  

Jurnalistă: Deci presa nu este civilizată?  

Florin Cîţu: Am spus că declaraţiile le dau la Guvern.  

Jurnalistă: Aţi spus că nu suntem civilizaţi, că în 30 de ani nu ne-am civilizat.  

Florin Cîţu: Toți! 

Jurnalistă: Toți? Dumneavoastră sunteţi un om civilizat pentru că ne jigniţi, domnule premier?

Florin Cîţu: Nu v-am jignit. Am spus foarte clar că declaraţiile le fac la Guvern, într-un cadru normal, frumos, nu alergăm unii după alţii.  

Jurnalistă: Dacă aţi fi stat frumos la cadru, puteam să avem declaraţii normale, cum face fiecare premier şi cum a făcut fiecare premier în ultimii 30 de ani. Cred că dumneavoastră uitaţi că sunteţi în slujba cetăţenilor români, că sunteţi angajatul cetăţenilor români şi că nu sunteţi şeful lor şi nici şeful nostru. 

Jurnalista Claudia Pîrvoiu (Hotnews) a taxat într-o postare pe Facebook atitudinea pesedistoidă a premierului Florin Cîțu: "Jurnaliștii au vrut sa afle de la Cîțu mai multe detalii despre PNRR, în condițiile în care a venit în Parlament doar cu lozinci fade, pierzând timpul de pomană pe acolo.  

Cîțu i-a tratat cu dispreț pe jurnaliștii care nu voiau decât informații de interes public și le spune că "presa nu s-a civilizat în 30 de ani".

Îmi amintesc cu câtă mânie criticau politicienii din opoziție, astăzi aflați la guvernare, și societatea civilă, comportamentul lui Dragnea față de jurnaliști. Aceleași scene le vedem acum la Cîțu.

Despre transparență ce să mai spunem? Este bună doar când ne aflam în opoziție. Odată ajunși la guvernare uităm că am militat cândva pentru ea".

Vedeți video: „Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.