VIDEO Roman Protasevici, bătut în arest. Jurnalistul e forțat să spună că autoritățile din Belarus se comportă "adecvat"


VIDEO Roman Protasevici, bătut în arest. Jurnalistul e forțat să spună că autoritățile din Belarus se comportă "adecvat"

Franak Viačorka, consilierul Svetlanei Tihanovskaia, liderul opoziției din Belarus, a publicat pe Twitter un video în care jurnalistul răpit și arestat de dictatorul Lukashenko, ne referim la Roman Protasevici, apare cu fața tumefiată. Astfel, în urma agresiunilor fizice la care a fost supus și posibilelor amenințări, Protasevici relatează pe parcursul video-ului că a organizat tulburări civile în legătură cu care e dispus să facă mărturisiri și, mai mult decât atât, pretinde că autoritățile din Belarus se comportă adecvat. 

"Personalul se comportă cu mine într-un mod complet adecvat și respectând legea, continuu să colaborez cu anchetatorii și să fac mărturisiri privind organizarea unor tulburări masive", a declarat Protasevici, conform Hotnews, care citează Reuters. 

Vedeți video: "Raman Pratasevich, obviously beaten, says Lukashenka's thugs treat him "correctly" and "lawfully". He is in the Minsk Detention Center #1. Terrifying video", a scris Franak Viačorka pe Twitter. 

VEDEȚI ȘI: VIDEO. Scene dramatice la bordul avionului deturnat de kaghebiștii lui Lukașenko infiltrați în aeronavă. Jurnalistul răpit de regimul criminal de la Minsk, alături de iubita sa, era „super speriat” și s-a confesat altor pasageri „mă vor condamna la moarte!”

Anterior, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne din Belarus a declarat, conform AFP, că Roman Protasevici, reţinut duminică după deturnarea unui avion de linie, se află în arest preventiv într-o închisoare din Minsk.

"Nu au existat plângeri cu privire la starea sa de sănătate din partea administraţiei", a adăugat ea pe mesageria Telegram.

În cursul serii, mama lui Roman Protasevici a afirmat pentru presa opozantă regimului Lukashenko că fiul său ar putea fi spitalizat la Minsk din cauza unor probleme cardiace.

"Aceste informaţii sunt false", a reacţionat ministerul, care a adăugat că militantul se află în închisoarea nr.1 din centrul capitalei belaruse. (sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.