Comunitatea internațională să aplice sancțiuni regimului terorist Lukasenko. UE să nu mai închidă ochii, cum o face în cazul lui Putin


Comunitatea internațională să aplice sancțiuni regimului terorist Lukasenko. UE să nu mai închidă ochii, cum o face în cazul lui Putin

Deputatul PNL Daniel Gheorghe punctează faptul că e necesar ca UE și comunitatea internațională să sancționeze dur regimul dictatorial Lukasenko, după ce KGB-iștii despotului din Belarus au deturnat un avion doar pentru a aresta un tânăr jurnalist.  

”Un avion al companiei Ryanair, aflat în zbor pe ruta Atena-Vilnius, a fost deturnat de către forțele regimului neocomunist din Belarus, la ordinul dictatorului Lukasenko.

Miza acestui act de terorism internațional a reprezentat-o arestarea unui jurnalist de doar 26 de ani, cunoscut drept critic al regimului de la Minsk și al abuzurilor comise de acesta. 

Un astfel de act de brigandaj aerian ce pune în pericol viețile unor oameni nevinovați care călătoreau liber între două capitale ale unor țări UE, un act brutal specific nu unei țări care face parte din ONU și Consiliul Europei, ci unei organizații teroriste nu poate fi scuzat, explicat ori trecut cu vederea precum ne-am tot obișnuit.

Regimul Lukasenko își arată latura sa complet în afara normelor dreptului internațional într-un mod care ar face invidioși și pe cei mai barbari dictatori izolați prin statele eșuate ale lumii contemporane.

Uniunea Europeană, foarte permisiva de mult timp atât cu privire la abuzurile regimului Putin din Rusia cât și cu abuzurile tot mai inumane ale regimului Lukasenko, nu poate să se facă iarăși că nu vede mai ales atunci când un conducător de stat cu evidente nostalgii sovietice pune în mare pericol viața cetățenilor europeni printr-un act absolut ieșit din comun în lumea civilizată.

Cred că este imposibil moral că națiunile democratice să păstreze relații diplomatice cu un asemenea regim dictatorial care se pretează la astfel de fapte extreme iar Uniunea Europeană este obligată să aplice sancțiuni fără să clipească prea tare la sensibilitățile postsovietice care se resimt prea des din unele cercuri occidentale!”, scrie Daniel Gheorghe, pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.