Alianța rusească Dodon-Voronin, avalanșă de fake news-uri mizerabile la adresa Maiei Sandu și PAS. Anatomia unor minciuni uluitoare revărsate în presa Kremlinului


Alianța rusească Dodon-Voronin, avalanșă de fake news-uri mizerabile la adresa Maiei Sandu și PAS. Anatomia unor minciuni uluitoare revărsate în presa Kremlinului

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin continuă să promoveze știri false pentru a o denigra pe Maia Sandu. Potrivit Deschide.md, ieri seară, în cadrul unei emisiuni de la un post tv afiliat socialiștilor, Voronin a acuzat-o pe Maia Sandu că nu a promulgat legea privind majorarea cu 40% a salariilor personalului din instituțiile medico-sanitare publice. În realitate, legea respectivă nici nu a ajuns pe masa președintelui, deoarece Parlamentul a fost dizolvat înainte ca legea să fie supusă votului pentru lectura finală.

„Sandu nu a promulgat legea privind creșterea salariilor lucrătorilor medicali. Tu cine ești, ești conștientă? Ai împiedicat creșterile salariale în plină pandemie. Tu știi ce înseamnă să salvezi o viață? Rușine, rușine și iar rușine! Acest lucru e inuman, nu e creștinește”, s-a indignat Voronin, potrivit Deschide.md.

Anterior, și Igor Dodon a lansat un fals în legătură cu acest subiect. Liderul PSRM a declarat că legea respectivă urma să fie votată în lectura a doua, însă din cauza dizolvării Parlamentului, legea nu a putut fi votată. De fapt, în acea perioadă nici nu au fost preconizate ședințele plenare ale Legislativului în cadrul cărora să fie votat acest proiect de lege. Totuși, în comparație cu Voronin, Igor Dodon a recunoscut că această lege nu a fost votată în lectura a doua și nu a ajuns la Președinție pentru promulgare.

„O dată cu anularea stării de urgență și dizolvarea Parlamentului au rămas suspendate unele inițiative legislative PSRM foarte importante. De exemplu, inițiativa de majorare cu 40% a salariilor la medici”, a declarat recent Dodon. 

De notat că în ultima perioadă Voronin și Dodon au lansat în spațiul public mai multe informații false. În mod special, falsurile o vizează pe Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.