Ne râd hoții în față: judecătorii îi condamnă, ei fug peste graniță și păstrează banii furați


Ne râd hoții în față: judecătorii îi condamnă, ei fug peste graniță și păstrează banii furați

Statul român a ajuns să fie controlat de tâlhari, siguranța națională în mare pericol. Doar oamenii de rând mai ajung la pușcărie. “Băieții deștepți“ care au devalizat statul de milioane de lei așteaptă sentința definitivă pe partea cealaltă a graniței. Dacă primesc o pedeapsă cu executare, duși sunt. Statul român pare incapabil să-i aducă acasă, să-și execute sentința. De la Radu Mazăre încoace, extrădat din Madagascar în mai 2019, adică în regimul PSD, nici un mare infractor refugiat peste hotare nu a mai fost recuperat. Eșec total al miniștrilor Predoiu (PNL) și Stelian Ion (USRPLUS).

După 2005, când DNA-ul a intrat în forță peste corupți, aceștia fugeau cât mai departe, se ascundeau în tot felul de găuri de șobolan. Nicolae Popa s-a dus tocmai în Indonezia. Omar Hayssam era în Siria. Și, totuși, statul român nu s-a lăsat și i-a adus acasă, adică la pușcărie. Azi, abia se mai deranjează să treacă granița. Unii sunt la Londra, alți în Italia, plus o grupare consistentă de udemeriști care stau liniștiți la doi pași de noi, în Ungaria. Statul român se preface că încearcă să-i recupereze dar, pe drum, se împiedică în tot felul de chichițe procedurale, și ratează.

Mai mult, pentru ca sfidarea să fie deplină, ANAF nu reușește nicicum să recupereze banii furați de fugarii condamnați definitiv, deși aceștia continuă să dețină averi uriașe în România. Un caz este al miliardarului Popoviciu, refugiat la Londra după ce a fost condamnat la șapte ani de pușcărie și care și acum păstrează în proprietate uriașele terenuri deținute în Băneasa. Presa a relatat zilele acestea situația fostului colonel SRI Dragomir: refugiat în Italia și de la care ANAF nu a recuperat un ban din prejudiciul de circa 400.000 de euro. De cazul lui Dan Voiculescu, care nu numai că nu vrea să plătească prejudiciul din dosarul ICA, vreo 60 de milioane de euro, dar a și pus poprire pe conturile ANAF, care-i lua prea mult din pensie, nici nu mai discutăm...

Hoții își bat joc de românii cinstiți, acesta este adevărul. Ministrul USR al Justiției, Stelian Ion, e mut ca o lebădă în fața acestei sfidări. Nu face nimic. La ANAF, care trebuie să recupereze banii furați, mie îmi era clar ce se va întâmpla – adică nimic! – când guvernele Orban și Cîțu au decis să o păstreze în funcție pe doamna Călugăreanu. Doamna a fost plasată în această funcție de PSD. Cum este posibil ca o obscură funcționară pesedistă, cu zero merite, să conducă fiscul României în anul 2021? 

Ne confruntăm cu un blat, un blat între noua putere și vechii mafioți. 

De ce? Fiindcă destui din actuala putere vor deveni, în timp, corupți, așa că este interesul lor direct ca statul să fie cât mai slab, iar hoții să scape nepedepsiți. 

Iar deasupra acestui sistem prăbușit, deasupra acestui stat semi-eșuat, de care râd bandiții, doarme liniștit președintele Klaus.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.