Deputatul Iurie Reniță face marele ANUNȚ: ce partid va susține la alegerile parlamentare. RISCUL ca Dodon, Voronin și Șor să impună o nouă majoritate pro-Moscova. APEL către Diaspora basarabeană


Deputatul Iurie Reniță face marele ANUNȚ: ce partid va susține la alegerile parlamentare. RISCUL ca Dodon, Voronin și Șor să impună o nouă majoritate pro-Moscova. APEL către Diaspora basarabeană

În contextul debutului campaniei electorale, deputatul și diplomatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) face anunțul mult așteptat, pe Facebook: la alegerile parlamentare va susține trup și suflet Partidul Unității Naționale (PUN), întrucât se regăsește în Platforma Unionistă a acestui partid care promovează necondiționat, sincer și consecvent valorile și idealurile naționale românești. Un vot pentru PUN este un vot pentru Unire, punctează deputatul. 

Iurie Reniță își manifestă dezamăgirea că nu a fost parafată o alianță firească între PAS, PPDA și PUN, construct care ar fi venit în întâmpinarea solicitărilor unei mari părți a electoratului, conturând un puternic pol pro-european și pro-românesc, cu atât mai mult în condițiile tendințelor de cooagulare a stângii pro-rusești. Deputatul explică etapic, cu argumente imbatabile, că fără o coordonare exemplară a Diasporei basarabene, riscul ca Dodon, Voronin și Șor să reușească impunerea unei noi majorități parlamentare pro-Moscova este unul foarte mare. 

Amintim că Iurie Reniță – în colaborare cu Octavian Țîcu (foto jos), președintele PUN – a făcut o serie de dezvăluiri importante despre Operațiunea Bahamas, care a presupusul spălarea și pomparea banilor Moscovei în campania lui Igor Dodon și a PSRM. Tot Iurie Reniță a dezvăluit halucinantul episod ”kuliok”, când Dodon a primit un pungoi cu bani de la oligarhul penal Plahotniuc. 

Podul.ro vă prezintă în integralitate anunțul lansat de deputatul Iurie Reniță: 

”A demarat campania electorală pentru alegerile parlamentare, iar odată cu ea și lupta politică pentru viitorul legislativ. La alegerile anterioare, mai ales din 15 noiembrie anul trecut, electoratul de acasă și din Diaspora Noastră Fantastică a demonstrat o autentică lecție de responsabilitate civică pentru întreaga clasă politică de la Chișinău, dar și pentru toți cetățenii. Mi-aș fi dorit foarte mult ca acel efort din noiembrie 2020, cu adevărat comun și extraordinar, să fie repetat și la actualele alegeri parlamentare anticipate. Am insistat cu fermitate pentru realizarea acestui deziderat, punerea în aplicare al căruia ar fi însemnat crearea unei majorități parlamentare sigure și stabile, cu un guvern proeuropean și pro-românesc de 4 ani. 

Alianța firească dintre PAS, PPDA și PUN ar fi încorporat un segment semnificativ și majoritar al electoratului nostru, asigurând, în același timp și sub același acoperiș parlamentar, prezența tuturor forțelor proeuropene și unioniste de la noi. În virtutea unor circumstanțe regretabile Blocul respectiv nu mai are sorți de izbândă. Evident că fiecare partid politic este îndreptățit să decidă cum dorește, dar formula evocată mai sus ar fi asigurat, după mine, consolidarea ireversibilă a parcursului european și pro-românesc al Republicii Moldova. Regretele sunt mari, mai ales dacă ne raportăm la coagularea fără precedent a forțelor revanșarde de stânga sub ‹ușanka (cușma) calduroasă› a Moscovei. 

Diaspora Noastră Fantastică este prin excelență una proeuropeană și unionistă. În viitoarea majoritate parlamentară forțele politice proeuropene și unioniste își vor avea rolul lor distinct ca fracțiuni, dar, în același timp, unul comun, bazat pe valorile europene și cele naționale. Dispersarea sau confruntarea lor în actuala campanie parlamentară va conduce, în mod inevitabil, la propulsarea în prim plan a elementelor nostalgice și interlope de pe eșichierul stângist, susținute cu vehemență de către ‹partenerii strategici› de la Kremlin. Trebuie să conștientizăm cu toții că amenințarea forțelor revanșarde și nostalgice nu este o realitate imaginară, ci una foarte concretă și mult prea evidentă.

În actualul parlament am susținut și promovat necondiționat dezideratele proeuropene și unioniste, am demonstrat verticalitate politică, fermitate și consecvență; m-am străduit, prin inițiativele legislative și intervențiile publice, să vă reprezint cu demnitate. Nu am făcut niciun pas înapoi când am fost amenințat de către corupții socialiști pentru implicarea lor în operațiunea ‹Bahamas› și nici când am făcut publice faimoasele secvențe video cu kuliokarul/pungașul de meserie Igor Dodon, care au avut un impact devastator asupra lui în campania prezidențială din noiembrie 2020. Nu am cedat și nu voi ceda nici în fața Procuraturii Generale, când aceasta protejează corupții și interlopii, indiferent că e vorba de Plahotniuc, Dodon, Platon, Șor sau alții de teapa lor.

Deoarece mai mulți alegători de acasă și din străînătate mă abordează cu varii ocazii și diverse întrebări, vin cu următoarele clarificări: nu am fost și nu sunt membru al vreunui partid, fapt ce n-a fost un impediment să susțin necondiționat toate inițiativele legislative menite să consolideze parcursul european, dar și valorile naționale românești. Mai multe inițiative legislative le-am elaborat și prezentat împreună cu colegul parlamentar Octavian Țîcu, președintele PUN. Tot împreună am demascat fară cruțare elementele corupte din Parlament și din alte structuri ale statului, începând cu kuliokarul Dodon și cu ortacii lui socialiști din dosarul ‹Bahamas›. Actualmente mă regăsesc pe Platforma Unionistă a acestui partid, grație promovării necondiționate, sincere și consecvente a valorilor și idealurilor naționale românești de către PUN.

PUN-ul trebuie și va fi neapărat în viitorul parlament. Aceasta o cere toată suflarea românească din Basarabia și din Diaspora Noastră Fantastică,

PUN-ul, împreună cu alte partide proeuropene, va forma o majoritate parlamentară stabilă și un guvern proeuropean și pro-românesc de 4 ani,

Așadar, PUNem votul pentru UNIRE!

P.S. Rog să distribuiți cât mai mult acest Apel, fapt pentru care vă mulțumesc anticipat!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.