VIDEO "Acționați ca o organizație teroristă!". Digi 24 a încercat să-l linșeze mediatic pe ambasadorul Israelului la București. Inepțiile unui pseudojurnalist


VIDEO "Acționați ca o organizație teroristă!". Digi 24 a încercat să-l linșeze mediatic pe ambasadorul Israelului la București. Inepțiile unui pseudojurnalist

Intensificarea atacurilor organizației teroriste Hamas asupra Israelului a fost minimalizată ca subiect de televiziunea Digi24. Direcția pe care Digi24 a mers a fost de a pune egal din perspectiva terorismului între atacurile organizației teroriste Hamas și reacția defensivă a Israelului. 

"De ce Israelul, țară democratică, acționează cu aceleași metode, în aceeași manieră, ca o organizație teroristă?", l-a întrebat așa-zisul jurnalist Marius Pancu pe ambasadorul Israelului la București, David Saranga. 

Vedeți video: 


Mai mult, Pancu a vorbit acuzator la adresa Israelului în legătură cu morții din Gaza, omițând intenționat sau din necunoaștere un detaliu important. Conform Deutsche Welle, "peste Gaza au căzut, pe de o parte, sute de rachete ale Hamas și ale Jihadului Islamic, ratându-și, în deplina indiferență a grupărilor care le lansaseră din cartiere populate, țintele civile, israeliene". Astfel, "ura, cântată și celebrată pe străzile din Gaza, a omorât, nu mai puțin crud și nemilos, și palestinieni, între care și copii", mai notează jurnalistul Petre M. Iancu pentru Deutsche Welle

De asemenea, așa-zisul jurnalist de la Digi24 a transmis că Israelul nu trebuia să riposteze, întrucât nu este o luptă onestă, dat fiind faptul că adversarii nu sunt la fel de organizați și dotați militar. Cele prezentate mai sus au fost semnalate de jurnalistul Dorelian Bellu, într-o postare pe Facebook. 

"Băiatul ăsta s-a născut ieri, dar prin obrăznicie şi importanţa pe care şi-o dă, vrea să pară că are vână de ziarist cu vechime.  

Zice la un moment dat: „mă știți un ziarist care nu sare etapele”. Cine te știe, mă? că dacă în țara asta îi spui cuiva de Pancu, te întreabă de ce nu se întoarce la Rapid.

Prima lui misiune este de a găsi informații care servesc rechizitoriului deja întocmit în capul său.

Spune că știe câți morți sunt în Gaza, subliniind nr. de copii care ar fi fost uciși. Dar singura sursă la acest moment este așa-numitul Minister al Sănătății local. Acest minister, ca tot guvernul din Fâșie, este al Hamasului, organizația teroristă care de trei zile dă cu rachete în orașe, care folosește populația civilă drept scut, care face depozite de muniții în subsolurile clădirilor civile și care, de ani de zile, se ocupă cu manipularea informației lansând producții media falsificate prin așa-numitele studiouri Pallywood. Deci cât de lipsit de bună simțire jurnalistică să fii, cel puțin, dacă plimbi date avându-i ca sursă pe unii care trăiesc din minciună?  

Obrăznicia lui este pe un fond de neputință de a înțelege lucruri elementare: Când încetează lupta să mai fie onestă, dacă adversarul e prea mic să-ți facă rău și n-are nici Iron Dome? întreabă el.

Deci unul care îți trimite în ogradă vreo două mii de rachete în trei zile nu poate să-ți facă rău, iar tu te trebuie să te simți vinovat că ești mai organizat, mai dotat și-ți aperi populația, încercând totodată să-i elimini punctual pe cei care vor să te lichideze.    

În fine, vine și momentul la care ai impresia că Pancu fotbalistul ar fi făcut o treabă gazetărească mai bună decât pudelul ciobănesc de la Digi, când îl întreabă pe invitat de ce Israelul folosește exact aceleași metode precum Hamasul, adică teroriste. Doar un ambasador poate să răpundă cu calm la așa nebunie ineptă.

Cu Marius Pancu de la Digi, presa a mai câștigat un procuror cu suficiență de hipster, mojic ca Tucă și inept ca Cristoiu", a precizat Dorelian Bellu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.