VIDEO. Circ sinistru cu videochatista PSD la 112. A apelat serviciul de urgență pentru a reclama că a scris Grigore Cartianu urât despre ea pe baza unor informații primite de la Poliție


VIDEO. Circ sinistru cu videochatista PSD la 112. A apelat serviciul de urgență pentru a reclama că a scris Grigore Cartianu urât despre ea pe baza unor informații primite de la Poliție

Videochatista Oana Lovin, care își ridică adesea poalele în cap și în spațiul public sub pretextul unor-așa zise proteste stradale, în fapt o mahala de joasă speță la adresa unor politicieni ai coaliției de guvernare, a sunat la serviciul de urgență, 112, fără să fie, de fapt, într-o situație de pericol sau care să necesite sprijin din partea autorităților, ci pentru a-și distra urmăritorii care aprobă și laudă orice impertinență, trivialitate, grosolănie sau chiar agresiune comite aceasta în spațiul public.  

Astfel, motivând că vrea să afle de la poliție ce e cu dosarul său penal despre care Poliția Capitalei a furnizat, într-un răspuns oficial, câteva detalii pentru un site de presă, Lovin a ținut ocupat serviciul de urgență 112 peste opt minute, timp în care s-a maimuțărit într-un LIVE pe pagina sa de Facebook. (accesați AICI detaliile referitoare la respectivul dosar penal)

Dacă am avea un stat funcțional, videochatista ar fi pasibilă de o amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau chiar de 200 de ore de muncă în folosul comunității pentru apelare abuzivă a numărului unic de urgență, potrivit legilor în vigoare. Statul e însă ăla din fața Ministerului Sănătății care le-a amendat pe Oana Lovin și Codruța Cerva cu doar 400 de lei pentru urletele și agresiunile comise acolo în ziua în care au fost demiși Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan. Statul e ăla care expedia o copilă în pericol de moarte din Caracal în vara lui 2019, spunându-i rece că trebuie să lase linia de urgență liberă că mai sunt și alte cazuri pe fir, dar se ocupă cu acribie de apelul aiuristic primit de la domnișoară doar pentru că numele îi sună cunoscut. E un stat în care numele, notorietatea, Facebook-ul contează mai mult decât legea și cetățeanul de rând.   

Dar să vedem ce a avut protestatara videochat de reclamat la 112:

„Aș dori și eu cumva dacă pot să iau legătura la Secția 1. Trebuie să ajung la pușcărie, trebuie să ma predau la Secția 1 și trebuie să iau legătura cu cineva de acolo. Am citit din presă că am dosar penal și trebuie să ajung la pușcărie...pentru că am bătut un bărbat”, i-a spus Lovin operatoarei de la 112 care apoi a transferat apelul către Poliție.  

„Am citit din presă că trebuie să ma ia poliția să ajung la pușcărie pentru că am bătut un bărbat. Așa a declarat Secția 1 de poliție în ziare, la domnul Grigore Cartianu. Oana Lovin mă numesc. S-a întâmplat pe 14 aprilie (agresiunea din fața ministerului Sănătății, n.red). Io nu am fost chemată la secție și mi se pare de neacceptat faptul că Poliția dă declarații în presă despre un dosar...și să facă mama, părinții mei să facă infarct pentru că așa erau titlurile din ziar și de pe tv că ajung la pușcărie și că am dosar penal”, i-a spus Lovin polițistei cu care a fost pusă în legătură.  

Când polițista i-a răspuns că situația sa nu este o urgență și că ar trebui să ia legătura cu polițiștii care se ocupă de dosar și să nu creadă tot ce se scrie în presă până nu verifică personal, Lovin a întors-o spunând că „exact asta” a vrut să afle de la serviciul de urgență 112, că „poliția nu face astfel de comunicate, că presa minte și denigrează poliția”.  

Dialogul videochatistei cu poliția a durat în jur de opt minute, conversația fiind întreruptă în cele din urmă de reprezentanta statului.  

După ce a terminat de demonstrat că presa „minte”, Lovin l-a luat în primire și pe tânărul pe care îl lovise repetat în fața sediului Ministerului Sănătății, în cârdășie cu Codruța Cerva, care îi căra șuturi în dos și umbrele în cap, în vreme ce videochatista îi strivea degetele sub talpă:  

„Pe filmare se vede foarte bine că mâinile lui erau în regulă. Ba mai mult, strângea cu pumnii bunurile noastre distruse...o să cerem o contraexpertiză, să aducem medici să ne spună dacă el cu degetele rupte putea să facă așa ceva. Dacă a obținut un certificat medico-legal, acel certificat nu poate să fie decât fals și o să ne îndreptăm și împotriva persoanei care a făcut acest lucru. O să-i facem cunoscuți pe acești indivizi...dacă și-o fi dat el cu ranga peste mână după aia, s-o fi dus la Drulă, la Fane Rangă de la Metrorex și i-o dat ăla cu ranga peste mână. El era bine mersi pe acolo, nu a leșinat, ba pe telefon, ba mai rupea ceva. Acum că acești băieți sunt mai sensibili decât clitorisul meu cu 8000 de terminații nervoase, io ce să fac?!”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.