Dodon MINTE cum respiră. A anunțat că a adus 142.000 doze de vaccin Sputnik-V, dar e vorba de doar 71.000. A repetat papagalicește minciuna unui deputat rus


Dodon MINTE cum respiră. A anunțat că a adus 142.000 doze de vaccin Sputnik-V, dar e vorba de doar 71.000. A repetat papagalicește minciuna unui deputat rus

Ajutorul umanitar din Federația Rusă, ce conține câteva mii de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik-V, care au fost aduse în R. Moldova pe 24 aprilie curent, a trezit confuzii în rândul societății. Potrivit Deschide.md, deși rusofilul și socialistul Igor Dodon a anunțat inițial că la Chișinău „a aterizat o aeronavă din Rusia cu un lot de ajutor umanitar pentru poporul Moldovei – 142 mii de doze de vaccin Sputnik-V”, s-a adeverit că, de fapt, la Chișinău, pe 24 aprilie curent, au ajuns doar 71 mii de doze.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a confirmat pentru Deschide.md că la Chișinău au ajuns 71.000 doze de Sputnik V, ce vor fi folosite pentru administrarea dozei 1. Dintre acestea 40.000 au fost repartizate la depozitul ANSP, iar 31.000 au fost ditribuite regiunii transnitrene.

 De altfel, și Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a anunțat că la Chișinău, în data de 24 aprilie, a ajuns un lot de 71 de mii de doze de Sputnik V.

 De altă parte, Parlamentul R.Molova, care la fel a anunțat că 142 mii de doze de vaccin din Federația Rusă au ajuns la Chișinău, susține că a indicat cifra enunțată de deputatul Dumei de Stat a Rusiei Viktor Seliverstov, care a fost prezent la ceremonia de transmitere a vaccinurilor. 

„Referitor la întrebarea privind cantitatea de vaccinuri oferite cu titlu gratuit de Federația Rusă Republicii Moldova, menționăm că pe site-ul Parlamentului, în comunicatul de presă, este indicată cantitatea de vaccinuri enunțată, în cadrul ceremoniei de transmitere de la Aeroportul Internațional Chișinău, de conducătorul delegației din Federația Rusă care a însoțit lotul de vaccin. Cantitatea exactă vă rugăm să o precizați la ministerul de resort”, a comunicat Svetlana Rudenco, șeful Direcției relații cu mass-media a Parlamentului R.Moldova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.