V-am spus noi! Ambasada Rusiei face ”videochat” cu Oana Lovin: sinecura FSB o folosește mai eficient decât site-urile de specialitate într-un mizerabil exercițiu propagandistic de imagine


V-am spus noi! Ambasada Rusiei face ”videochat” cu Oana Lovin: sinecura FSB o folosește mai eficient decât site-urile de specialitate într-un mizerabil exercițiu propagandistic de imagine

Este știut că Ambasada Federației Ruse de la București răspunde rareori solicitărilor din partea presei, și asta doar dacă are ceva de câștigat, adică dacă își poate revărsa propaganda fără opoziția așa-zișilor jurnaliști care populează din plin domeniul. 

Pe subiectele cu adevărat importante, relevante pentru modul în care acționează, în realitate, această sinecură a FSB – cum ar fi, bunăoară, implicarea Ambasadei Ruse în mineriada din 1999, detalii AICI –, mai sus amintita instituție nu catadicsește niciodată să răspundă, indiferent de numărul solicitărilor. 

Cu atât mai puțin, Ambasada Rusiei nu obișnuiește să le răspundă simplilor cetățeni, iar dacă se întâmplă așa ceva, e bine de știut că, cel mai probabil, acei ”cetățeni simpli”, ”îngrijorați și abandonați” fie nu există, fie nu sunt deloc ceea ce vor să pară, având în vedere că fac parte dintr-un exercițiu propagandistic de imagine desfășurat de Ambasada Rusiei. Și asta cu atât mai mult cu cât celei care i se ”răspunde” e chiar fosta videochatistă Oana Lovin, propagandistă a Moscovei și activistă înfocată a PSD. 

Ei bine, Oanei Lovin i-a pus Kremlinul mâna-n cap, vorba aia, și iată că munca și speranțele nu i-au fost înșelate! Ea se laudă, pe Facebook, că Ambasada Rusiei i-a răspuns unui set de întrebări pe care, grijulie cum o știm, fosta videochatistă l-a trimis în atenția sinecurii FSB. Să nu uităm că ambasadorul Kremlinului este puțin spus dubiosul Valeri Kuzmin, un românofob notoriu și aici, și dincolo de Prut, unde a fost pregătit pentru misiunea de la București.  

A se remarca și faptul că, în ultimele luni, Oana Lovin și companionii ei îndrăgostiți de Moscova fac ce fac și ajung tot la Ambasada Rusiei, unde ba o aplaudă, ba o ”certă”, ba o invocă, ba o ”întreabă” diverse tâmpenii – e clar că toți acești derbedei joacă pe o partitură kremlinologică. Faptul că acțiunile lor sunt caraghioase, stupide și penibile nu scuză absolut deloc intențiile.  

Oana Lovin insistă, țineți-vă bine, că FSB-iștii de la Ambasada Rusiei ne dau tuturor ”o lecție de diplomație”

„Ambasada Federatiei Ruse in Romania raspunde listei de intrebari conceputa de mine, cetatean ingrijorat si abandonat, sintetizand ingrijorarile observate in spatiul public. O lectie de diplomatie”.

Simultan, pe site-ul Ambasadei Rusiei se afirmă: 

„In contextul intrebarilor pe care le-am primit, biroul de presa al Ambasadei i-a cerut Ambasadorului Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse la Bucuresti Valery Kuzmin sa raspunda la cele mai frecvente”.

Evident că problema care o freacă cel mai mult pe fosta videochatistă ”îngrijorată și abandonată” este de ce nu se implică Rusia mai intens în viața publică, politică, economică și juridică a României, închipuiți-vă:

”De ce Rusia si Romania nu isi vorbesc avand in vedere ca ambele tari sunt fiicele unei mari civilizatii, civilizatia crestin ortodoxa?
Credeti ca se doreste si se lucreaza la o bariera pentru a intrerupe o eventuala relatie geopolitica ortodoxa intre Rusia si Romania, sau este doar rezultatul unor administratii defectuoase?

De ce prezenta discreta a diplomatilor Rusiei in Romania, in contextul in care in ultimii ani am vazut numerosi trimisi ai altor state foarte vocali si implicati in viata publica, politica, economica si juridica a Romaniei?”

Evident că, la toate aceste inepții anti-românești, Ambasada FSB îi răspunde în aceeași notă de școală primară, revărsând toate marotele și obsesiile propagandei putiniste, pe care chiar nu avem prostul gust de a le enumera și aici, mai cu seamă că sunt și profund anti-românești. 

Să nu uităm nicio clipă că Rusia a dezmembrat România și a impus comunismul cu tancurile, capturând Basarabia și săvârșind un amplu genocid. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.