Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Costel Alexe pretinde că nu s-a ocupat din postura de ministru al Mediului de angajarea clientelei de partid


Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Costel Alexe pretinde că nu s-a ocupat din postura de ministru al Mediului de angajarea clientelei de partid

Baronul galben Costel Alexe a pretins miercuri, 21 aprilie, într-o declarație de presă, că nici el, nici Gelu Puiu, din postura de secretar de stat, nu au avut ca atribuție politica de cadre atunci când s-au aflat la conducerea Ministerului Mediului. 

"Ministerul Mediului nu are atribut să intervină în angajările făcute la Romsilva sau alte entități. Romsilva este o regie autonomă cu reguli clare în ceea ce privește angajarea sau înlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Ca ministru nu am avut astfel de intervenții. Şi după difuzarea materialului (articolului Recorder – n.red.) lucrurile sunt neclare, pentru că acolo avem o incursiune de insinuări și rupturi din context. Îi asigur pe cetățenii României că la Ministerul Mediului altele sunt atribuțiile ministrului și, evident, nu politica de cadre", a afirmat Costel Alexe.

Întrebat dacă fostul secretar de stat Gelu Puiu îl informa atunci când diverse funcții din județe erau eliberate, baronul galben Costel Alexe, actualmente președinte al Consiliului Județean Iași, a negat acest lucru.

"Aveam discuții cu secretarii de stat privind tot ce înseamnă activitatea ministerului, mai ales atunci când erau plângeri sau sesizări ale unor instituții sau cetățeni ai României", a spus fostul ministru al Mediului, Costel Alexe. (sursa: Ziarul de Iași)

Recorder a publicat marți, 20 aprilie, o investigație din care rezultă că mai mulți șefi de direcții silvice au fost schimbați din funcție prin intermediul unor campanii de șantaj ce au fost coordonate chiar de la vârful Ministerului Mediului, pe vremea când instituția era condusă de baronul galben Costel Alexe, actualmente președinte al Consiliului Județean Iași. 

Gelu Puiu, membru PNL din 2012, ar fi fost cel care a coordonat campaniile de șantaj. Puiu a fost uns în funcția de secretar de stat responsabil de păduri la sfârșitul anului 2019, imediat după numirea lui Costel Alexe la șefia Ministerului Mediului. Puiu a rămas la minister și după plecarea lui Costel Alexe, continuând să ocupe aceeași funcție. 

Din înregistrările publicate de Recorder reiese că Gelu Puiu amenința și forța șefii de direcții silvice să își dea demisia, pentru ca pilăraia PNL să vină în loc, iar apoi îi dădea raportul ministrului Costel Alexe. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.