Vlad Țepeș e președintele pe care românii l-ar vota


Vlad Țepeș e președintele pe care românii l-ar vota

O știre banală: fostul primar Neculai Onțanu a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, după ce a fost prins că a luat șpagă un teren de 1.500 de metri pătrați, evaluat de DNA la 4,2 milioane de euro. Deci: șpagă 4,2 milioane de euro, nici o zi de pușcărie. Terenul primit șpagă, tăiat în bucăți și înstrăinat, deci e puțin probabil ca statul român să scoată prea repede vreun ban – de altfel, incompetența și reavoința ANAF în recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție este legendară. 

În aceste condiții, ce ar mai fi de spus, dragi prieteni? Merită să furi! Merită să furi când statul român nici măcar nu te mai trimite la pușcărie pentru hoții de milioane de euro. Înainte, de bine, de rău, te condamnau. Stăteai în închisoare în regim privilegiat, te relaxai, te prefăceai că scrii cărți și scăpai după ce executai maximum o treime din pedeapsă. Iar banii furați, evident, îi păstrai. Sau fugeai peste graniță, știind că statul român este incapabil să te aducă acasă. Acum însă, doamnele și domnii judecători nici măcar nu se mai deranjează să te trimită la închisoare. 

De aceea îl admiră românii pe Vlad Țepeș. Nu fiindcă ar dori sânge și ar fi niște sadici. Ci fiindcă nu mai suportă nedreptatea sfidătoare, nedreptatea care-ți râde în nas. Acesta e adevărul care face din Țepeș unul dintre cei mai iubiți domnitori: că i-a pedepsit pe boieri așa cum meritau. Furau, sfidau și asupreau norodul și, adesea, vindeau țara dușmanilor ei. Iar Țepeș i-a luat pe sus și i-a pus să spargă piatră, ca să ridice cetatea Poenari. Înlocuiți termenul de “boieri“ cu “liderii Ciumei Roșii“ și veți înțelege mai bine situația de azi. Dar DNA-ul e mort. Judecătorii, mulți dintre ei din gașca Savonea – aripa PSD din magistratură, dau pedepse ridicol de ușoare. Actuala majoritate, subminată de UDMR și având un ministru al Justiției slab și obiedentul hoților, n-a vrut nici măcar să pornească schimbarea legislației Dragnea din Justiție. Vor trece ani și ani până când efectele profunde ale guvernării Dragnea vor dispare, iar complicii săi - plasați strategic în CCR, CSM, judecătorii sau în fruntea instituției Avocatului Poporului – vor fi eliminați din sistem. 

Iar poporul român nu mai are răbdare. Nu mai are răbdare să fie sfidat, în timp ce cei care ar trebui să facă, să ia măsuri, își plâng impotența și incompetența. Vrea pedepse drepte, dar dure. 

  • Fără eliberare înainte de termen pentru marii corupți. 
  • Pedepse pe viață pentru cei care au furat peste un milion de euro. 
  • Confiscare extinsă a averilor pitite pe la rubedenii și amante, plus amenzi uriașe, ca să rămână fără nici un ban, dacă mai ies vreodată din pușcărie. 

Tot ce propun este constituțional și conform normelor europene. Dar cine să dea aceste legi? Cei care guvernează azi se tem că vor fi primii care vor primi aceste pedepse aspre...

Un Țepeș, un Țepeș al secolului XXI – spirit creștin, de dreapta, cinstit și aspru, dar nu populist și fățarnic - de asta are nevoie România acum. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.