Peste 100 de foști parlamentari, printre care Daea și Bacalbașa, își cer în instanță pensiile speciale. Deputatul USRPLUS Teodor Lazăr critică demersul acestora: "Nu am candidat pentru un loc în Parlament cu gândul la privilegii prezente sau viitoare"


Peste 100 de foști parlamentari, printre care Daea și Bacalbașa, își cer în instanță pensiile speciale. Deputatul USRPLUS Teodor Lazăr critică demersul acestora: "Nu am candidat pentru un loc în Parlament cu gândul la privilegii prezente sau viitoare"

Peste 100 de foști  parlamentari se dau de ceasul morții pentru a-și primii pensiile speciale înapoi. Conform g4media, respectivii parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului și solicită repunerea în plată a pensiilor speciale. În urmă cu 2 luni pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. 

Printre aceștia se află și foștii parlamentari PSD Petre Daea și Nicolae Bacalbașa. Referitor la șansele de succes ale procesului, Petre Daea a declarat: "Mă bazez pe respectul față de instituția parlamentară. Nu este o dovadă de oportunism, ci o cerere de respect față de foștii parlamentari. Sunt de acord să se facă economii, se pot face în mai multe feluri, dar să le văd cum se fac".

În privința legii care l-a lăsat fără pensia specială, Bacalbaşa a invocat principiul retroactivității și a precizat că este o măsură cu "caracter abuziv".

"Este vorba de Constituția României care arată că nicio lege nu poate fi retroactivă. Consider că această măsură are un caracter abuziv. Atât am avut de declarat", a mai zis fostul deputat PSD, Nicolae Bacalbaşa. (sursa: Adevărul)

În acest context, deputatul USRPLUS Teodor Lazăr a venit cu o replică pentru foștii parlamentari care își vor înapoi pensiile speciale, spunând că adevăratul abuz este ca o castă să-și decidă singură privilegii speciale. 

"Faptul că peste 100 de foști parlamentari au dat în judecată Camera Deputaților și Senatul pentru a primi în continuare pensii speciale, deși Legislativul le-a desființat la începutul acestui an, demonstrează perfect caracterul celor care au făcut legi pentru români în ultimii 30 de ani. Nu am candidat pentru un loc în Parlament cu gândul la privilegii prezente sau viitoare, ci doar cu gândul de a reprezenta, așa cum pot eu mai bine, comunitatea care m-a ales. Tocmai de aceea, votul pentru desființarea pensiilor speciale a fost extrem de simplu, căci asta și-a dorit și asta își doresc băcăuanii de la care am primit votul. Domnul Bacalbașa și ceilalți au dreptate atunci când spun că avem de-a face cu un abuz. Însă adevăratul abuz a fost chiar votarea acestor pensii speciale. Abuz este atunci când o castă care se consideră specială își votează singură privilegii. Acești oameni susțin că au reprezentat românii. Cum au făcut-o oare în condițiile în care românii sunt împotriva privilegiilor iar ei și le-au votat singuri?", a spus deputatul USRPLUS. 

De asemenea, Teodor Lazăr i-a atacat și pe magistrații din CSM care cer în instanță o mărire a veniturilor cu 25%, deși câștigul lor mediu este de peste 8.000 de euro.

"În ultimul an, din cauza crizei economice generate de criza sanitară, veniturile medii au scăzut în mediul privat, milioane de români au fost în șomaj tehnic și zeci de mii și-au pierdut locurile de muncă. Situația este una extrem de complicată din punct de vedere economic atât în lume cât și în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, 11 din 14 membri ai CSM solicită în instanță a creștere a veniturilor cu 25%. Acesta este un nou caz-școală în care o castă anume își decide singură pentru privilegii", a conchis Lazăr.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.