Eșecul lui Vlad Voiculescu: un socialist trist era incapabil să scoată Ciuma Roșie din spitalele de stat!


Eșecul lui Vlad Voiculescu: un socialist trist era incapabil să scoată Ciuma Roșie din spitalele de stat!

Eu știu și am mai scris despre asta: cea mai periculoasă infecție nosocomială este Ciuma Roșie. A infestat toate spitalele de stat și este rezistentă la orice schimbare. Nu poate fi scoasă decât dărâmând acest structuri și înlocuindu-le cu altele, noi și private. 

Vlad Voiculescu are naivitatea (ca să mă exprim delicat...) de a crede în socialismul cu față umană. Își închipuie că sistemul este perfect așa cum este, iar soluția este să vină niște “oameni buni“ care să-l pună pe picioare. E fals. E o prostie. E o prostie care costă vieți. 

Pe mine nu mă îngrijorează că Vlad Voiculescu părăsește ministerul Sănătății în huiduielile celor care, până ieri, îl adorau. Era perfect previzibil un final jalnic, era doar o chestiune de timp să pice de pe piedestal. Problema mea sunt zecile de mii de pacienți români condamnați să fie torturați și omorâți în spitalele de stat.

Cazul Foișor este exemplar. Este exemplar pentru: a) haosul din spital, b) ciocnirea dintre diferite grupări de moguli – Arafat vs. managerul lui Firea, de la Foișor – c) pentru lipsa de răspundere a administratorilor și, mai ales, d) pentru completa lipsă de omenie față de pacienți. Clubul fanilor lui Voiculescu strigă că acea evacuare inumană se justifică prin faptul că bolnavii de covid nu mai aveau paturi în București. Probabil că este așa, dar situația putea fi anticipată cu multe zile înainte. Pacienții de la ortopedie putea fi transportați spre alte spitale ziua, cu salvări adecvate, nu înghesuiți în mașini particulare, de parcă era o fugă grăbită dintr-un oraș pe cale de a fi ocupat de sălbatici. 

Iar domnul ex-ministru al Sănătății, în loc să arate vreun pic de empatie și regret față de soarta pacienților de la ortopedie, s-a lansat în jocul la care se pricepe cel mai bine: pasarea răspunderii: către Nicușor Dan, către Gabriela Firea, către PSD. Da, repet, și aceștia au partea lor de răspundere, dar eu unul m-am săturat să văd că ministrul de resort nu-și asumă nimic, doar aruncă vina către alții. 

Fricos și lipsit de responsabilitate, domnul Voiculescu a eșuat în mandatul său. A eșuat fiindcă nu a înțeles sistemul medical trebuie dezetatizat, urgent. Dar nu asta este problema mea: soarta vreunui ministru sau al altuia. Simpla schimbare a ministrului X cu Y sau a unor manageri de spitale nu vor ajuta la nimic – la pacienți mă gândesc, nu la interesele materiale ale celor care fură sume uriaș de la Sănătate – dacă “statul“ corupt și obez își păstrează controlul.  

Ce va ajuta, ce trebuie făcut: schimbat sistemul de stat/ socialist care există acum - și ucide cu multă eficiență – cu un sistem privat, de dreapta. 

Insist prea mult? Mă repet cu acest mesaj? Da. Da, fiindcă sunt convins că astfel vom salva multe vieți omenești. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.