Cine e responsabil pentru haotica și inumana evacuare nocturnă a Spitalului Foișor? DEMISIILE la vedere. Război să fi fost, și tot NU se justifica această evacuare în puterea nopții, cu mașini personale. Cine plătește?


Cine e responsabil pentru haotica și inumana evacuare nocturnă a Spitalului Foișor? DEMISIILE la vedere. Război să fi fost, și tot NU se justifica această evacuare în puterea nopții, cu mașini personale. Cine plătește?

După inumana și haotica evacuare noctură a Spitalului Foișor, cu tămbălău și mașini personale, printre pacienți numărându-se și persoane operate de o zi, cu toții plătind suprataxe întreaga viață unui stat indiferent care nu știe de capul lui, cineva trebuie să își asume răspunderea și să plece, avertizează jurnalistul Mircea Marian, pe Facebook. 

El subliniază faptul că show-ul generat pe marginea subiectului de Antena 3 și Șoșoacă NU reprezintă un argument, motiv pentru ca noi, restul, să băgăm capul în nisip, cu atât mai mult cu e evident pentru toată lumea că astfel de crize/situații sunt anticipabile: 

”Am citit astă noapte știrea despre evacuarea spitalului Foișor și mi-am spus că nu e adevărat, că nu se poate petrece așa ceva.

Război să fi fost și tot nu se justifica acea evacuare, noaptea, cu mașini personale. Pornind de la premiza că managerul spitalului ar fi tergiversat evacuarea, tot nu trebuia să se ajungă la acel circ, de vineri noaptea.

Nu fac eu poliție, dar cine e vinovat trebuie să răspundă. Adică, out!!!

Faptul că trupa lui șoșo și A3 au exploatat această dramă nu înseamnă că ceilalți trebuie să ținem capul în nisip și să căutăm scuze. 

Nu știu, managerul, viceprimarul responsabil de ASSMB, DSU, DSP, ministerul – cineva trebuie să își asume răspunderea și să plece. Ani întregi am scris despre cumplita lipsă de omenie din sistemul medical de stat, nu se poate să asistăm pasivi la asemenea scene.

Iar urgența legată de creșterea cazurilor grave de covid nu justifică acel haos. Nu avem un plan?? La X cazuri facem pasul A, la X+10 - B, la X+100 - C. De un an e pandemie, nu a stat nimeni să facă o planificare/ scenarii pe diverse variante??? Nu asta trebuia să facă DSU? Cădea o bombă peste București, ok, dar situațiile de acum puteau fi anticipate – nu dați vina pe bolnavii de covid! 

Mda. Asta e când, după Colectiv, tot nu schimbi nimic.

Înțeleg că, potrivit USRPLUS București, vinovatul nr.2 pentru drama de la Foișor e Nicușor Dan, pentru că nu a demis conducerea ASSMB, a spitalului Foișor și nu i-a dat atribuții viceprimarului PLUS, Horia Tomescu.

Sunt convins că acest tip de a împărți vina - numai la noi e perfect! - ajută foarte mult, și pacienții, și electoratul. Mai ales electoratul, care adoră să vadă cum ăi pe care i-au votat în pachet/ tandem se ceartă cu ură și nu rezolvă mai nimic. 2024, here we come!

PS: Așa, ca fapt divers, e prima oară când viceprimarul Tomescu ne spune că nu are atribuții. La 1 ianuarie și 30 ianuarie are două postări exact despre ASSMB, fără să menționeze că Nicușor Dan nu i-a delegat sarcini.

PPS: Chiar când NU ești absolut deloc vinovat, dacă e zona ta de atrbuții, un pic de empatie și niște scuze sunt infinit mai umane, decât declanșarea competiției pentru pasarea către alții a tuturor responsabilităților. În afară de troli, oamenii, oamenii obișnuiți, acceptă că liderii politici nu sunt perfecți, greșesc și au regrete”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.