VIDEO "Mă doare pe mine în p... că mă duc doi ani la pușcărie". Atacul asupra unui activist de mediu: autoturismul i-a fost spart cu pietre. Reprezentanții firmei care exploatează lemnul au încercat să provoace un accident pentru a-l opri pe cel care luptă cu mafia pădurilor


VIDEO "Mă doare pe mine în p... că mă duc doi ani la pușcărie". Atacul asupra unui activist de mediu: autoturismul i-a fost spart cu pietre. Reprezentanții firmei care exploatează lemnul au încercat să provoace un accident pentru a-l opri pe cel care luptă cu mafia pădurilor

Activistul de mediu Sorin Tofan a avut o nouă dispută, joi seară, cu mai mulți reprezentanți ai unei firme care se ocupă cu exploatarea lemnului. Sorin Tofan a sesizat autoritățile în legătură cu un camion suspect încărcat cu bușteni, la Argel. În locul în care se afla camionul reclamat, mai multe persoane au încercat să-l intimideze, relatează publicația stirisuceava.net

Una dintre persoane l-a amenințat pe Sorin Tofan că îl va agresa fizic, căci nu îi este teamă de repercusiunile legale. "Mă doare pe mine în p... că mă duc doi ani la pușcărie, chiar mă doare în p...", a zis agresorul. (vedeți secvența în video-ul de mai jos, de la minutul 4:20)

Ulterior, camionul încărcat cu bușteni și-a continuat drumul către depozitul de la Dragoșa. Activistul de mediu a plecat într-o cursă de urmărire, dar pe drum a fost blocat sistematic de o mașină care, la un moment dat, a încercat să provoace un accident pentru ca respectivul camion încărcat cu bușteni să scape de monitorizare și verificare. (vedeți secvența în video-ul de mai jos, de la minutul 33:30)

După acest episod, activistul de mediu a încercat să ia din nou legătura cu poliția, care, desigur, întârzia în a lua măsurile legale. Polițistul care i-a răspuns la telefon a fost de o impertinență crasă, transmițându-i activistului de mediu că nu înțelege în ce calitate solicită verificarea unui camion încărcat cu bușteni. Mai mult decât atât, polițistul i-a închis telefonul în nas activistului de mediu, deși mai avea de primit o serie de coordonate pentru ca acel camion încărcat cu bușteni să fie localizat finalmente de echipajul de polițiști aflați pe drum. (vedeți secvența în video-ul de mai jos, de la minutul 38:40)

Când Sorin Tofan a ajuns la depozitul de la Dragoșa, mai multe persoane care se aflau lângă autoturismul patronului firmei care deține camionul suspect au atacat cu pietre mașina activistului. Una dintre pietre a lovit și a spart luneta de la autoturismul de teren folosit de Sorin Tofan. 

Echipajul de poliție abia a ajuns la fața locului pentru a lua act de cele întâmplate. Ceea ce mai trebuie menționat este că persoana care l-a amenințat pe Sorin Tofan că îl va agresa fizic în ciuda repercusiunilor legale a sărit la bătaie la acesta de față cu polițiștii. Chiar dacă agresorul a fost oprit de polițiști, acest episod arată că exponenții mafiei lemnului nu mai au pic de teamă în raport cu legea și cei care o aplică. (vedeți secvența în video-ul de mai jos, de la 1:00:50 la 1:04:00)



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.