Ioana Constantin: "Şoşoacă este posibilă tocmai pentru că există oameni ca Vlad Voiculescu. De la Ministerul Sănătății nimeni nu transmite încredere"


Ioana Constantin: "Şoşoacă este posibilă tocmai pentru că există oameni ca Vlad Voiculescu. De la Ministerul Sănătății nimeni nu transmite încredere"

Fostul secretar general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a declarat miercuri, pentru DCNews, că în România există nu doar o criză sanitară, ci și una de autoritate cauzată de personaje precum ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, respectiv secretarul de stat al MS, Andreea Moldovan, care nu fac decât să îi certe pe români pentru creșterea ratei de infectare. 

"E o criză extrem de puternică de autoritate. (...) A existat loc și pentru manifestări populiste, extremiste în ultimele luni în România pentru că nu mai avem autoritatea autorităților. (...) De la Ministerul Sănătății nimeni nu transmite încredere. I-am văzut în conferințele de presă, sunt atât de afectați, e o văicăreală din asta continuă, se întâmplă numai lucruri rele, pe care ei nu le pot gestiona, ne ceartă pe toți încontinuu că nu respectăm măsurile. Românii, și mai ales operatorii economici, au respectat foarte mult măsurile care au fost impuse în România un an întreg. Gândiți-vă că sunt firme care au falimentat, oameni care au intrat în datorii. Sunt firme îngropate în datorii care nu știu dacă își vor mai putea continua activitatea. Nu mai putem suporta acum să vină doamna Moldovan să ne certe și să spună să n-o trimitem pe mama la magazin că socializează prea mult. E aberant! Mă uit la ce fac ceilalți. Noi nu testăm suficient", a zis Ioana Constantin. 

Ioana Constantin a adăugat că Nelu Tătaru a fost un ministru al Sănătății mult mai performant decât Vlad Voiculescu. 

"Nelu Tătaru s-a descurcat excelent spre deosebire de domnul Voiculescu. În primul rând, domnul Voiculescu nu e în teren, niciodată. Știe dânsul ce se întâmplă în Vaslui, ce se întâmplă în Iași sau în Caransebeș? A mers în vreun spital? Nu. Deci nu merge în teren. Mai mult, emite tot felul de opinii certărețe și pline de văicăreală. Non stop se ceartă cu ministrul Educației, și-a delegat și toate atribuțiile, are și vreo 20 de consilieri", a completat Ioana Constantin. 

Pe final, Ioana Constantin a reliefat că senatoarea extremistă ex-AUR Diana Șoșoacă a ajuns în centrul atenției din cauza unor personaje precum Vlad Voiculescu în care cetățenii nu au încredere. 

"Doamna Şoşoacă e o problemă pentru noi toţi. E un accident al democrației, ca să mă exprim şi eu ca alţii. Mie-mi pare foarte rău că am ajuns ca doamna Şoşoacă să fie un reper... Am văzut ce au făcut liberalii, că vor să o sancționeze în Parlament. Mi se pare o greşeală. De ce trebuie să expui mai mult decât este deja expus un astfel de personaj care, într-o criză ca aceasta, nu face bine, este limpede?!

Nu pot fi de acord cu absolut nimic din ce face doamna Şoşoacă, dar ea este posibilă tocmai pentru că există oameni ca Voiculescu, pentru că există tot felul de astfel de oameni neasumaţi, care nu au niciun habar despre ce e de făcut, care nu dau încredere oamenilor şi atunci ei lasă un culoar extraordinar celor ca doamna Şoşoacă", a conchis Ioana Constantin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.