Bogata pensionară Lucia Gherarde l-a împrumutat din nou pe fiul său, baronul amărăștean Marian Oprișan. Și alți pesediști de frunte din județ au poftit la economiile bătrânei milionare


Bogata pensionară Lucia Gherarde l-a împrumutat din nou pe fiul său, baronul amărăștean Marian Oprișan. Și alți pesediști de frunte din județ au poftit la economiile bătrânei milionare

O pensionară de aproximativ 80 de ani, Lucia Gherarde, care a lucrat 30 de ani la o fabrică de confecții din Focșani, ca paznic al clădirii, pare să fie una din cele mai mari bogătașe din județul Vrancea, având proprietăți fabuloase, în valoare de milioane de euro (detalii AICI), și dispunând de sume colosale de bani, de ordinul sutelor de mii de euro pe care le pune la dispoziția fiului său, celebrul baron roșu de Vrancea Marian Oprișan, a fiicei acestuia și a acoliților de partid, de câte ori este nevoie. 

Dacă pe nepoata Mădălin Oprișan o împrumuta, în urmă cu aproape de doi, cu 300.000 de euro pentru o afacere imobiliară care i-a adus acesteia un profit de 400.000 de euro (detalii AICI), fiului Marian Oprișan îi dă cu țârâita sume mai mici, dar mult mai des: o mașină de aproximativ 120.000 de euro, un împrumut de 51.000 de euro prin 2018 și mai recent, așa cum arată o investigație marca Sebastian Oancea/Realitatea de Vrancea, 117.000 euro  (înainte de campania electorală pentru alegerile locale din toamna anului trecut). 

O parte din banii luați de Oprișan de la mama sa au fost dați cu împrumut unor candidați PSD Vrancea. Unora le-au priit sumele, altora nu, unii au fost aleși, alții nu, cert este că sumele luate cu împrumut de la baron au fost decontate de la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), adică de la bugetul statului, scrie realitateadevrancea.net. 

Potrivit declarației de avere din noiembrie 2020 a lui Marian Oprișan, acesta a primit un împrumut de 117 mii de euro la cursul de 4,9 lei/euro. În aceeași declarație, actualul vicepreședinte al CJ Vrancea – fost candidat la alegerile locale de anul trecut, a împrumutat cu diferite sume mai mulți candidați la scrutinul din 27 septembrie 2020. De împrumuturile generoase au beneficiat următorii membri PSD:

- Nicușor Halici – actualmente președinte al PSD Vrancea – 67 de mii de lei

- Cristian Onia – consilier județean – 39 de mii de lei

- Nicolae Țandără – candidat PSD la Primăria Gura Caliței – 6150 lei

- Vladimir Păun – candidat, ulterior primar al comunei Răcoasa – 4 mii de lei

- Mița Guriță – candidat PSD la Primăria comunei Urechești – 11.150 lei

- Valentin Marcu – candidat, ulterior primar al comunei Valea Sării – 8150 lei. (citește integral investigația lui Sebastian Oancea AICI)

Întrebat la un moment dat despre averea fabuloasă a mamei sale, Oprișan a expediat subiectul: ,,Nu mai puneți întrebări la capitolul ăsta. Eu am mai declarat că atunci când am intrat în politică, în administrație, aveam un milion și jumătate de mărci. Când mi s-a făcut o înscenare și mi s-a pus sechestru pe o mașină, i-am dat toți banii mamei mele. Acolo sunt banii mei".

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Baronul PSD Marian Oprișan are ȘAPTE VILE în aceeași curte. Traficanții de droguri sud-americani ar păli de invidie dacă ar vedea ce „hacienda” fabuloasă și-a tras Portofel la poalele muntelui

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.