Metrorex, ultimatum pentru baronul sindical Rădoi: "Spațiile comerciale reprezintă un pericol pentru siguranța călătorilor! Termenul pentru eliberarea lor expiră!"


Metrorex, ultimatum pentru baronul sindical Rădoi: "Spațiile comerciale reprezintă un pericol pentru siguranța călătorilor! Termenul pentru eliberarea lor expiră!"

Compania Metrorex a lansat vineri, 2 aprilie, un comunicat prin care a anunțat că sindicatul fostului parlamentar PSD Ion Rădoi trebuie să elibereze în următoarele ore spațiile comerciale care funcționează ilegal pe domeniul public, iar în caz contrar săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare. De asemenea, Metrorex a atras atenția că acele spații comerciale pun în pericol siguranța călătorilor. 

"Metrorex avertizeaza ca termenul pentru eliberarea spatiilor comerciale expira la miezul noptii. Saptamana viitoare vor incepe procedurile de evacuare.

Compania Metrorex avertizeaza, pe aceasta cale, ca termenul acordat pentru eliberarea spatiilor comerciale, care functioneaza ilegal pe domeniul public al statului, expira la miezul noptii.

Contractul de asociere in participatiune dintre Metrorex si firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public facandu-se fara drept, in prezent.

De asemenea, pentru spatiile comerciale nu au fost identificate autorizatii de construire emise.

Pericolul pe care acestea il reprezinta pentru siguranta calatorilor si a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru ca:

- spatiile reprezinta obstacole in calea de evacuare in caz de urgenta;

- ingreuneaza accesul la hidrantii interiori;

- nicio constructie dupa 2010 nu are aviz ISU.

Pentru corecta informare a publicului, reiteram faptul ca statiile de metrou reprezinta proprietate publica a statului, data in concesiune companiei Metrorex.

Ocuparea fara drept a domeniului public al statului este o incalcare flagranta a legii. Lipsa autorizatiei de construire si nerespectarea normativelor de siguranta reprezinta o adevarata urgenta de siguranta si ordine publica", a transmis Metrorex. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.