VIDEO Tupeul lui Vlad Voiculescu: NU explică măsura închiderii magazinelor la ora 18 și își ia peste picior propriul consilier. "Beneficiază de multă atenție, probabil pentru că ieri a fost ziua dânsului"


VIDEO Tupeul lui Vlad Voiculescu: NU explică măsura închiderii magazinelor la ora 18 și își ia peste picior propriul consilier. "Beneficiază de multă atenție, probabil pentru că ieri a fost ziua dânsului"

În loc să explice de ce a fost luată măsura închiderii magazinelor la ora 18 în funcție de rata de incidență COVID, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a preferat miercuri, 31 martie, să își ia peste picior propriul consilier, ne referim la Ștefan Voinea, cel care a criticat respectiva restricție. Concret, deși românii au reclamat și reclamă absurditatea respectivei restricții, Vlad Voiculescu s-a rezumat în a declara că Ștefan Voinea beneficiază de prea multă atenție, inclusiv din partea presei, "pentru că ieri a fost ziua dânsului".

Reporter: Ce se întâmplă cu consilierul dvs. onorific Ștefan Voinea? Ați luat vreo decizie în privința lui? Ștefan Voinea a criticat măsura de a se închide magazinele la ora 18 în funcție de rata de incidență. 

Vlad Voiculescu: Beneficiază de multă atenție consilierul meu, probabil pentru că ieri a fost ziua dânsului. N-o să comentez o postare a unui consilier onorific. Vă pot spune însă că am toată încrederea în dânsul. În speța respectivă nu suntem de acord. Iar poziția ministerului și a Guvernului e cât se poate de clară și o susțin. 

Reporter: Deci va rămâne consilierul dvs. în continuare. 

Vlad Voiculescu: Oricine poate să vină sau să plece din minister. 

Vedeți video de la 56:30:


Reiterăm că Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a atras atenția că închiderea mai devreme a magazinelor nu reprezintă o măsură eficientă pentru combaterea crizei sanitare, întrucât se vor produce aglomerări. 

"Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19.  

Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions).

Studiile le puteți accesa AICI", a scris Voinea pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.