Închiderea magazinelor la ora 18. Roman pune tunurile pe Arafat: "Se creează acea îmbulzeală!"


Închiderea magazinelor la ora 18. Roman pune tunurile pe Arafat: "Se creează acea îmbulzeală!"

Deputatul PNL Florin Roman a criticat restricția impusă de Guvernul României în baza căreia magazinele se închid de la ora 18 în contextul crizei sanitare. Florin Roman a atras atenția că în orașele în care se aplică restricția, în funcție de rata de infectare, se produc aglomerări în magazine, sporindu-se riscul de infectare. 

"Regret că nu am ajuns la şedinţa de ieri (a conducerii PNL - n.r.). Mie nu îmi plac genul acesta de întâlniri politice în care domnul Arafat ia nişte decizii şi ne comunică nouă, iar noi să le susţinem după aceea în mod necondiţionat. Din punctul meu de vedere, ridică mari semne de întrebare măsura cu ora de închidere a magazinelor, la ora 18,00 pentru toţi cei care, de exemplu, trăiesc în oraşele mari. Plecăm la muncă cu toţii dimineaţa, ajungem de multe ori la 18,00, la 19,00 la 20,00, în funcţie de program şi în aceste condiţii suntem puşi în situaţia de a fi cumva disciplinaţi obligatoriu. Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge. Domnul Arafat, dacă într-adevăr îşi dorea o discuţie foarte serioasă cu partidele, trebuia să ne invite înainte să ne spună că astea sunt lucrurile şi ne dădeam şi noi un punct de vedere, pentru că avem şi noi membri în Comisiile de sănătate, specialişti, foşti miniştri, foşti directori de direcţii de sănătate publică şi ne spuneam şi noi un punct de vedere", a spus Roman, la Palatul Parlamentului.

Locuiesc chiar vizavi de un supermarket. (...) De când s-a introdus această măsură constat cu ochii mei că se creează acea îmbulzeală, se creează acea aglomeraţie, plus că practic îi dăm peste cap şi pe cei vârstnici, care de regulă obişnuiesc să vină dimineaţa. Lucrul ăsta l-am văzut şi ieri şi astăzi. Văd zilnic acest lucru", a zis Roman, la Palatul Parlamentului. 

Amintim că șeful DSU, Raed Arafat, a fost prezent luni, 29 martie, în ședința Biroului Executiv Central al PNL, la invitația premierului Florin Cîțu, situație care i-a nemulțumit pe o parte dintre liderii liberali. 

Deputatul PNL Florin Roman și-a exprimat nemulțumirea și public, într-o postare pe Facebook, atrăgând atenția că este o greșeală majoră ca formațiunea politică să se asocieze cu restricțiile impuse de Raed Arafat pe fondul crizei sanitare, o parte dintre ele fiind controversate. Florin Roman a mai precizat că liderii PNL, printre care și el, nu au fost niciodată informați în legătură cu măsurile sanitare ce urmează a fi luate. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.